Відбулися перші матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи з футболу-2024.

Ключовою зустріччю туру стала битва у Неаполі, де на стадіоні ім. Дієго Армандо Марадони збірна Італія програла команді Англії (1:2).

Зустріч головних суперників збірної України за групою С відбулася у безкомпромісній боротьбі з абсолютно різними таймами. У першій 45-хвилинці англійці повністю домінували на полі, зробили рахунок 2:0 і могли забити і третій.

Гарі Кейн, забивши з пенальті, вийшов на перше місце в історії з голів у збірній Англії. Для нападаючого “Тоттенхема” це стало 54-м м’ячем. Він побив досягнення Уейна Руні.

Після перерви ситуація кардинально змінилася. Хазяї забили швидкий гол, після чого повністю домінували на арені. На 80-й хвилині збірна Англії залишилася в меншості після того, як Люк Шоу отримав другу жовту картку. При цьому перший гірчичник захисник Манчестер Юнайтед отримав за затримку часу на дві хвилини раніше.

Італія – Англія 1:2 (0:2)

Голи: 0:1 – 13 Райс, 0:2 – 44 Кейн (пен), 1:2 – 56 Ретегі

Червона картка: 80 Шоу (друга жовта).

Італія: Доннарумма, Спінаццола, Ачербі, Толой, Ді Лоренцо, Верратті (Скамакка, 88), Жоржиньо (Тоналі, 69), Барелла (Крістанте, 62), Пеллегріні (Жоржиньо, 69), Ретегі, Берарді (Політано, 62).

Англія: Пікфорд, Шоу, Магуайр, Стоунз, Уокер, Беллінгем (Галлахер, 85), Райс, Філліпс, Гріліш (Фоден, 69; Тріпп’єр, 81), Кейн, Сака (Джеймс, 85).

Арбітр: Срджан Йованович (Сербія)

Стадіон «Дієго Армандо Марадона» (Неаполь, Італія).