Все менше залишається часу до старту весняної частини сезону-2022/23 у другій лізі.

Підопічні Андрія Пархоменка, який очолив команду наприкінці листопада минулого року, вже встигли зіграти стільки матчів, що їх могло б вистачити на кілька зимових антрактів. Більшість з них – у традиційній зимовій першості, де Реал Фарма дсталася фіналу і поступиляся землякам із Титану.

Про виступ у турнірі та робочі будні друголігового колективу з Одеси кореспондентові UA-Футбол розповів його головний тренер.

– Програш у фіналі зимової першості став збігом обставин, – починає Андрій Пархоменко. – Ми грали досить непогано, певною мірою моделюючи гру до стартової зустрічі весняного відрізку чемпіонату із Нивою (Бузова). Якщо ж говорити про роботу нашої команди у період антракту, то я задоволений тим, як ставляться до своїх обов’язків хлопці. Вони виконують вимоги тренерського штабу, тож усе йде своєю чергою.

– Як проходила підготовка до другої частини сезону?

– Проводимо її в домашніх умовах – на щастя, погода цьому сприяє. Підготовка була переважно за рахунок ігрової практики. Зрозуміло, що крім матчів, яких у вищій та першій лігах зимової першості було як мінімум два на тиждень, ми також і тренувалися. Суперництво з боєздатними аматорськими колективами, у складі яких були навіть гравці, що виступають у професійному футболі, було для нас дуже корисним. За період проведення зимової першості чотири рази зіграли з командою Нацгвардії, неодноразово перетиналися і з Титаном. Окрім ігор турніру, проводили також товариські матчі. Їх було три – всі із Чорноморцем. Якщо ж брати загалом, то за зимові місяці та частину березня зіграли 30 поєдинків – 27 у зимовій першості та 3 згаданих спарингів з “моряками”. Враховуючи ситуацію в країні, вважаю, що підготовка до весняної частини сезону пройшла нормально. Хлопцям навіть преміальні виплачувались.

Говорячи про виступ “Реала Фарми” у зимовій першості, то вперше з 2017 року команда вийшла у фінал – і це для нас є позитивним моментом. Але суть не в цьому, а в тому, як будували гру – адже ми професіональна команда! Я задоволений якістю гри, особливо з огляду на те, що в команді було багато травмованих гравців. Дехто з них, до речі, досі повністю не відновилися. З цієї причини левову частку матчів зіграли 14-15 футболістів. Грали переважно на синтетиці, до того ж, бувало, що за вісім днів проводили по 5 поєдинків. Але, попри все, нам гріх скаржитися. По-перше, була фінансова підтримка з боку президента клубу Миколи Лиховидова, а по-друге, за якістю гри, перемогами та голами чітко видно нинішній потенціал команди.

За час, що залишився до старту весняного відрізку сезону, перейдемо на натуральне поле – і думаю, що буде ще краще. Адже одна річ тренуватися на синтетиці 40×60, а зовсім інша – на трав’яному газоні.

– Граючий президент Реал Фарми, якому у розпал зими виповнилося 57 років, продовжує виступи на футбольному полі?

– Так. Він тримає себе у належній формі і грав у поєдинках зимової першості, де забив дев’ять м’ячів у матчах обох ліг. Микола Іванович додає як гравець і бере участь у тренувальному процесі.

– Чи з’явилися у команді новачки?

– Президент клубу запросив мого сина Костянтина – це була його ініціатива. Він футболіст, який має певний рівень, у грі виглядає непогано. У сфері наших інтересів воротар Богдан Лободров, відомий за виступами у Балканах та Миколаєві, та захисник Ярослав Кербаль, який грав у Миколаєві-2. Окрім них, запросили до команди групу молодих гравців 2005-2007 років народження. Комплектування проводили точково, і я, як головний тренер, загалом задоволений виконаною роботою.

Прес-служба ПФЛ за матеріалами ua-football.com