Categories: Інше

Угорці збрехали! UEFA не дозволяв їм використовувати карту з територією України і ще 6 країн

Федерація футболу Румунії спростувала поширену Федерацією футболу Угорщини інформацію про те, що UEFA дозволиа їй використовувати на формі і атрибутиці карту «Великої Угорщини».

Проблема карти «Великої Угорщини» полягає в тому, що на ній зображені межі Угорщини до кінця Першої світової війни, де є частини України, Румунії, Словаччини, Словенії, Хорватії, Австрії та Сербії. При цьому, найбільший громадський резонанс виник в румунському суспільстві.

«Федерація футболу Румунії вважає захист цілісності футболу фундаментальною цінністю європейської спортивної моделі, яку повинні поважати всі залучені сторони. Ми раніше запитали на форумі в Ньоні офіційну точку зору на повідомлення Федерації футболу Угорщини. Після відповіді ми робимо наступні роз’яснення: UEFA не дозволяв і не буде дозволяти показ символів, згаданих Федерацією футболу Угорщини, на матчах, організованих на європейському рівні.

Ми вважаємо, що Федерація футболу Угорщини помилилася, зробивши відповідну заяву, оскільки розміщення цих символів є відхиленням від положень Дисциплінарного регламенту UEFA (повідомлення провокаційного і/або політичного змісту), і ФФР обов’язково повідомить про це дисциплінарній комісії при необхідності».

Нагадаємо, що раніше виник скандал після того, як шарф з мапою «Великої Угорщини» надів прем’єр-міністр країни Віктор Орбан на зустріч з футболістами збірної. Україна у відповідь зажадала офіційних вибачень.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Іспанія розгромила Англію у фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17

У фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17 збірна Іспанії перемогла команду Англії (4:0). Читати далі

9 хв. ago

Георгій Судаков: Не зупиняюсь на досягнутому, відновлюємось і готуємось до Євро

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков підбив підсумки клубного сезона 2023/24, у якому гірники стали чемпіонами України та завоювали Кубок…

17 хв. ago

Шовковський: Якщо суддя свиснув фол, хоче або не хоче, але має ставити 11-метровий удар

“Біло-сині” оформили впевнену перемогу над “Кривбасом” (3:1). Олександр Шовковський розуміє емоції Вернидуба щодо призначеного пенальті,…

35 хв. ago

Легенда Челсі та збірної Бразилії готується стати тренером

Тьяго Сілва вже почав проходити навчання, щоб стати майбутнім тренером.Читати далі

38 хв. ago

Бущан провів ювілейний матч за Динамо

Матч 29-го туру УПЛ між “Динамо” та “Кривбасом” (3:1) став ювілейним для голкіпера киян Георгія…

40 хв. ago