Федерація футболу Румунії спростувала поширену Федерацією футболу Угорщини інформацію про те, що UEFA дозволиа їй використовувати на формі і атрибутиці карту «Великої Угорщини».

Проблема карти «Великої Угорщини» полягає в тому, що на ній зображені межі Угорщини до кінця Першої світової війни, де є частини України, Румунії, Словаччини, Словенії, Хорватії, Австрії та Сербії. При цьому, найбільший громадський резонанс виник в румунському суспільстві.

«Федерація футболу Румунії вважає захист цілісності футболу фундаментальною цінністю європейської спортивної моделі, яку повинні поважати всі залучені сторони. Ми раніше запитали на форумі в Ньоні офіційну точку зору на повідомлення Федерації футболу Угорщини. Після відповіді ми робимо наступні роз’яснення: UEFA не дозволяв і не буде дозволяти показ символів, згаданих Федерацією футболу Угорщини, на матчах, організованих на європейському рівні.

Ми вважаємо, що Федерація футболу Угорщини помилилася, зробивши відповідну заяву, оскільки розміщення цих символів є відхиленням від положень Дисциплінарного регламенту UEFA (повідомлення провокаційного і/або політичного змісту), і ФФР обов’язково повідомить про це дисциплінарній комісії при необхідності».

Нагадаємо, що раніше виник скандал після того, як шарф з мапою «Великої Угорщини» надів прем’єр-міністр країни Віктор Орбан на зустріч з футболістами збірної. Україна у відповідь зажадала офіційних вибачень.