Кривбас зіграв унічию з ФК Львів у межах 18-го туру української Прем’єр-ліги.

Матч завершився з рахунком 2:2. Криворіжці грали у меншості з 43-ї хвилини після вилучення Татаркова.

Чемпіонат України – УПЛ
18 тур, 18 березня

ФК Львів – Кривбас 2:2 (0:1)

Голи: 0:1 – 19 Капич (пен), 1:1 – 84 Богунов, 1:2 – 79 Капич, 2:2 – 87 Беляєв

Нереалізований пенальті: 74 Бугай

Склади команд:

ФК Львів: Рибка – Габріель (Вовкун, 90+3), Гільєрме (Богунов 46), Дитятьєв – Алібеков (Муріло 72) – Кузик, Бєляєв, Антоніо (Мильченко 57), Свржняк (Ессеола 57), Грисьо – Бугай.

Запасні: Юрчук, Ольховий, Сасовський, Траоре, Р. Михайлів, В. Михайлів.

Кривбас: Сарнавський – Дібанго, Бескоровайний, Рябов, Якімець – Капич, Приходько (Банада 46) – Хомченовський, Татарков, Микитишин (Задерака 46 Стецьков, 90+2) – Устименко (Понєдєльнік 82).

Запасні: Кліщук, Хома, Опанасенко, Шевченко, Семотюк, Кораблін, Карпусь.

Жовті картки: Татарков 16, Дитятьєв 19, Фернандес 27, Приходько 31, Рябов 38, Татарков 43, Бєляєв 66, Якимець 66

Червона картка: Татарков 43 (друга жовта)/

У Львові зустрічалися остання команда чемпіонату та претендент на єврокубки. Фаворитом протистояння вважалися гості, але не варто було недооцінювати підопічних Дулуба. Львів’яни за грою не безнадійні, але їм не вистачає холоднокровності у завершальній стадії атаки. До того ж, “Кривбас” не відзначається стабільністю протягом всього сезону. З позиційним футболом у криворіжців суттєві проблеми.

Підопічні Вернидуба з максимальною відповідальністю підходили до гри. За словами захисника Володимира Якимця, “поранений звір” ще небезпечніший. “Кривбас” готується на кожен поєдинок, як на фінал, тому недооцінки суперника точно не могло бути.

У порівнянні з матчем проти “Зорі” Олег Дулуб зробив три зміни. З перших хвилин вийшли Бугай, Дитятьєв та Сілва. У “Кривбаса” в старті вийшли Рябов, Дібанго, Микитишин та Приходько.

Уже на перших секундах могли гості відкривати рахунок, але Рибка вчасно вийшов з воріт і перехопив передачу Хомченовського на Устименка. На початку зустрічі команди по черзі володіли м’ячем, але з позиційним футболом були суттєві проблеми. Помилки у перехідній фазі не дозволяли створювати гостроту у заключній третині поля.

Свій перший момент колектив із Кривого Рогу реалізував. Дитятьєв штовхнув у спину Устименка і арбітр призначив пенальті. Чому Арановський не вилучив захисника “Львова”? На це питання немає відповіді. Одинадцятиметровий реалізував Капіч. М’яч від рук Рибки влучив у стійку і залетів у ворота – 0:1. Варто відзначити шикарну передачу Кліма Приходько, який вивів нападника один на один.

Після забитого м’яча гості віддали ініціативу і розраховували на контратаки. На жаль, до перерви крім епізоду з пенальті не було що згадати. Команди розчаровували грою в атаці. На 43-й хвилині “Кривбас” залишився у меншості. За фол проти Рибки другу жовту отримав Татарков.

Відразу після перерви господарі додали в активності, але їм не вистачало акцентованої останньої передачі. Реалізувати більшість львів’янам не вдавалося. Гості грамотно грали за рахунком, а у підопічних Дулуба нічого не виходило в атаці. На жаль, і у другому таймі команди не створювали моменти. Роботи у голкіперів не було. Здавалося, що аутсайдер УПЛ забув, що у нього є чисельна перевага.

На 74-й хвилині допоміг “Львову” Дібанго, який збив Мильченка і арбітр призначив пенальті. Сарнавський парирував удар Бугая, але першим на добиванні опинився Богунов – 1:1. Після пропущеного м’яча побігли виривати перемогу гості і вони досягнули свого. Після передачі Хомченовського у дальній кут пробив Капіч – 1:2. Дуже несподівано “Львів” зноу зрівняв рахунок. Потужним ударом у кут відзначився Бєляєв – 2:2. У підсумку, у нас нічия – 2:2.