Наставник збірної Англії Гарет Саутгейт висловився про іноземних гравців англійської Прем’єр-Ліги.

“В останню пару тижнів кількість англійських гравців у стартових складах команд Прем’єр-Ліги становила 28 відсотків. До цього вона становила близько 32, знизившись з 35, а коли я брався за роботу кілька років тому, вона становила 38, тому тенденція очевидна, з цим неможливо сперечатися.

З 55 гравців, що прийшли в січні, 44 гравці виявилися або іноземцями, або Жоржіньо з Самбі Локонгою, які перейшли всередині ліги. З-поміж англійських гравців парочка виявилися третіми голкіперами, троє — юніорами, а ще одним виявився Ромео Бекхем. Так що 80 гравців, що прийшли в січні, виявилися неанглійцями.

Хтось має подумати про 10,000 хлопців, які займаються в наших академіях, і про те, чи отримають вони реалістичний шанс збудувати кар’єру. Звісно, ​​це й етичне питання. Ми вливаємо мільйони у розвиток молоді, і це чудова інвестиція на довгий, тривалий термін. Ми спостерігаємо деякі плоди цього, отримуючи класних гравців, але талант має супроводжувати можливість.

Якщо ніхто не подбає про захист молодих англійських гравців та їхні шанси, тоді ці показники продовжать знижуватися. Але я цілком розумію, що, працюй я в клубі, я хотів би найкращого для свого бізнесу”, — цитує Саутгейта The Independent.