Categories: Єврокубки

Фейенорд – Шахтар: анонс матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи

“Феєнорд” 19:45 “Шахтар” ЛЕ,
1/8 фіналу. Гра у відповідь
Перший матч – 1:1
16 березня, Роттердам, стадіон “Де Кейп”
Арбітр: Х.Х.Мансано
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“Феєнорд”:

Гравці та наставник роттердамців Арне Слот були вкрай незадоволені результатом першого матчу. Коуч говорив про домінування команди та грамотну нейтралізацію контратак суперника, тоді як гравці були розчаровані реалізацією власних моментів. На вихідних “Феєнорд” виграв у черговій грі в чемпіонаті, довівши переможну серію в турнірі до шести поєдинків. При цьому сам матч вийшов непростим – “гордість півдня” пропустила від “Волендаму” першою, зумівши, щоправда, забити двічі після перерви.

Слот точно не обійдеться без ротації. Справа не у втомі гравців, а у дуже щільному графіку. Після “Шахтаря” роттердамці вирушать у гості до непримиренного суперника – амстердамського “Аякса”. “Феєнорд”, немає сумнівів, дуже поважає “Шахтар” та Лігу Європи, проте “Де Класікер” завжди залишається на першому місці. А тому невелику ротацію у четвер від коуча господарів виключати не можна. Точно не вийдуть на поле травмовані Бейлов та Тімбер.

Орієнтовний склад: Велленройтер – Педерсен, Гертрейда, Ганцко, Хартман – Кекчю, Віффер, Шиманський – Бульяуде, Хіменес, Ідріссі

“Шахтар”:

Далеко не всі експерти та вболівальники захоплено зустріли нічию “гірників” проти лідера Ередівізі. Багато хто робив акцент на якості гри та невеликій удачі, проте це все має залишатися за кадром. Все-таки в історії залишається лише результат. Тим більше, що на вихідних “гірники” здобули чергову перемогу в УПЛ, на виїзді розгромивши “Кривбас”. І це подарувало не лише три бали, а й путівку на вершину, адже паралельно свій матч програв “Дніпро-1”.

Йовічевіч не наважився ротувати склад у нещодавній грі проти криворіжців, випустивши практично повністю основну. Не грали лише Ракіцький та Траоре (останній через дискваліфікацію), на яких ми чекаємо на поле у четвер. Також є ймовірність повернення у старт Дмитра Криськіва, який встиг повністю залікувати травму. А ось Швед та Келсі, які забили по голу проти “Кривбасу”, ймовірно, залишаться на банці. Адже кимось треба буде підсилюватися по ходу матчу.

Орієнтовний склад: Трубін – Конопля, Бондар, Ракіцький, Матвієнко – Степаненко, Бондаренко – Зубков, Криськів, Судаков – Траоре

Шлях у єврокубках

“Шахтар” у 1/8 Ліги Європи потрапив завдяки перфомансу до ЛЧ, коли посів третє місце у групі з “Реалом”, “РБ Лейпцигом” та “Селтіком”. Колектив Йовічевіча опустився в ЛЄ, де в першому раунді плей-офф здолав “Ренн” (2:1, 1:2 та 5:4 у серії пенальті).

Шлях “Феєнорда” вийшов у стилі рок-фестивалю. Команда Арне Слота стала першою в унікальній групі, де всі чотири команди набрали по вісім балів. Перше місце їм забезпечила найкраща різниця голів, здобута завдяки знищенню “Штурму” 6:0 в одній з ігор. Так “гордість півдня” і опинилася в 1/8 Ліги Європи.

Максимович Назар

Recent Posts

Екс-легіонер Шахтаря продовжив контракт із Ліллем

Бразильский захисник Лілля Ісмаїлі продовжив контракт із клубом.Читати далі

2 хв. ago

Де Дзербі має три варіанти продовження кар’єри

Учора, 18 травня, Брайтон офіційно повідомив про майбутній відхід головного тренера Роберто Де Дзербі після закінчення цього…

5 хв. ago

Серія А. Торіно вдома переміг Мілан

Торіно сповна скористався помилками оборони Мілана у вчорашньому матчі Серії А та здобув впевнену перемогу…

7 хв. ago

Стало відомо, скільки заробляє спортивний директор Шахтаря Даріо Срна

Спортивний директор донецького "Шахтаря" Даріо Срна заробляє два з половиною мільйони доларів. Про це повідомляє…

9 хв. ago

Баварія пропустить матч за Суперкубок Німеччини вперше із 2011 року

Баварія втратила шанси поборотися за Суперкубок Німеччини.Читати далі

11 хв. ago

Динамо привітало Усика з перемогою на Ф’юрі

Динамо привітало з перемогою чемпіона світу у надважкій вазі Олександра Усика.Читати далі

12 хв. ago