Відомий російський футболіст Андрій Соломатін, який грав навіть у складі збірної РФ на Чемпіонаті світу 2002, подався на Донбас убивати мирних українців.

За інформацією росЗМІ, екс-захисник московських ЦСКА та “Локомотива” спочатку їздив на окуповані РФ українські землі у складі “гуманітарної місії”. А нещодавно футболіст поповнив лави створеного ультраправими російськими фанатами батальйону Española (“Еспаньола”).

Закінчивши футбольну кар’єру у 2015 році, спортсмен став ходити на фанатську трибуну ЦСКА, де й долучився до ультраправих фанів клубу, на чолі яких стояв Станіслав “Іспанець” Орлов. Саме він і завербував Соломатіна.

Так колишній футболіст почав їздити на Донбас. Зокрема, він возив бойовикам воротарські костюми, які використовували замість термобілизни…

Тепер же 47-річний Соломатін вирішив повністю поринути у злочинну діяльність “Еспаньйоли”, взяти до рук зброю, щоб стріляти у мирних українців.

“Пікантності” рішенню зірки російського футболу надає те, що в сезоні 2004/2005 він грав за київський клуб “Оболонь” у вищому дивізіоні чемпіонату України. Тобто він знайомий з багатьма українськими футболістами, побував у багатьох містах нашої країни.

Додамо, що у вищезгаданому батальйоні воюють футбольні фанати з багаторічним досвідом участі у бійках та вкрай правими, найчастіше відверто нацистськими поглядами.

Учасники бандитського формування називають себе націоналістами та своєю метою називають “боротьбу з русофобією, яка процвітає на Заході та в Україні”.

До речі, бойовики ПВК Española відрізняються татуюваннями: майже всі вони “забиті” свастиками, німецькими хрестами та популярною серед скінхедів павутинами. Але це не заважає путінському посіпаці Владиславу Суркову та депутатам “Єдіной Росії” підтримувати життєдіяльність батальйону фінансово.