«Верес» повідомив, що звернувся до УАФ з пропозицією зменшити граничний термін подачі заявки на використання ВАР з 14 до 7 днів до початку матчу.

Це трапилося після гри з «Ворсклою» (2:2), коли у моменті з першим голом у ворота рівненського клубу м’яч покинув лінію поля, що залишилось без уваги арбітрів.

«Ми зрозуміли, що суто процедурно – не завжди можемо скористатися своїм правом подати таку заявку.

Згідно з Положенням, для проведення матчу із застосуванням системи ВАР клуб повинен надіслати до УПЛ відповідну заявку не пізніше, ніж за 14 днів до дня проведення матчу. І ось тут виникає об’єктивна складність – іноді заявка чисто технічно не може бути подана з дотриманням цих строків.

В Регламенті є поняття базового дня – «основний день туру, встановлений календарем змагань». Відповідно до пункту 11 статті 9 «дати проведення та час початку матчів визначаються Дирекцією не пізніше як за 12 діб до базової дати туру». Тим самим виникає колізія: клуб УПЛ може дізнатися дату офіційного матчу за 12 днів до матчу, а заявку про VAR треба подати за 14 днів до поєдинку, що робить юридично неможливою подачу заявки вчасно», – сказав гендиректор Антон Назарук.

Раніше коментатор Віктор Вацко розповідав, що «Рух» просив ВАР на всіх матчах команди у 2022 році, але так і не отримав відповідь на свій запит від УАФ.