Джанні Інфантіно буде призначений на третій чотирирічний термін президентом ФІФА, коли керівний орган світового футболу проведе свій щорічний конгрес у столиці Руанди Кіґалі в четвер.

Делегати від 211 федерацій-членів на 73-му Конгресі ФІФА мають обмежений вибір між переобранням 52-річного чинного президента шляхом акламації або символічного несхвалення.

Європейські опоненти Інфантіно не змогли висунути кандидата, який міг би протистояти йому.

Несподівано обраний у лютому 2016 року після скандалу, який спричинив повалення Зеппа Блаттера, Інфантіно вже не зустрічав опору на переобранні у 2019 році і тепер готовий залишатися на чолі світового футболу як мінімум до 2027 року.

У той час як статут організації, що базується в Цюріху, в даний час обмежує термін повноважень президента максимум трьома чотирирічними термінами, Інфантіно вже підготував ґрунт для того, щоб залишитися до 2031 року, заявивши в грудні, що його перші три роки не вважаються повним терміном.

За останні чотири роки ФІФА провела серйозні реформи в системі футбольних трансферів, у тому числі запровадила ліцензію для агентів та обмежила агентські комісійні.

Було вжито заходів щодо запровадження обов’язкової відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами для вагітних футболісток та посилено правила дисциплінарного провадження у справах про сексуальні домагання.

Доходи ФІФА зросли на 18% за останній чотирирічний цикл, а резерви зросли на 45%.