Добігає кінця зимова першість ПФЛ, в якій беруть участь і три представники третього за рангом дивізіону.

З-поміж них найкраще справи йдуть у бузівської «Ниви», яка в черговому турі здолала опір «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка) — 3:1. Хоча головний претендент на перше місце — «Лівий берег», що виступає без втрат і налаштований із нового сезону повернутися до ПФЛ.

До речі, саме команда з Бузової, яка, нагадаємо, упевнено лідирує в друголіговій першості України, провела найбільше контрольних матчів — 14, здобувши дев’ять перемог, двічі зігравши внічию і тричі поступившись. Виокремимо звитягу підопічних Сергія Карпенка над першоліговим «Черніговом» — 2:0.

Найближчий переслідувач бузівчан, «Реал Фарма», уже за традицією зосередився на участі в зимовій першості Одеської області, де вважається головним претендентом на перемогу.

Ще одна команда із чільної групи, вінницька «Нива», провела 12 контрольних поєдинків (п’ять перемог і сім поразок). Слід уточнити, що в деяких програних спарингах за подолян виступав молодіжний склад. На правах оренди кольори «Ниви» захищатиме воротар Mаксим Коваленко з «Mеталіста».

Активізувався на трансферному ринку «Звягель», який підписав Владислава Павленка, Тараса Завадовича, Юрія Бамболю, Назара Мигаля, Максима Майтака, Володимира Гончарова та Вадима Гупаленка. Команда із Житомирщини зараз перебуває на зборі в Рівному, де проводить спаринги з аматорськими колективами сусідніх областей. Є зміни й у тренерському штабі — відтепер за підготовку воротарів відповідатиме Олег Шевченко, що свого часу грав за «Єдність», «Полісся» та «Десну».

Із перемінним успіхом проводять спаринги футболісти «Хуста». Зігравши внічию з першоліговими львівськими «Карпатами» (1:1), підопічні Володимира Циткіна потім були розгромлені — 1:5 аматорами із «Севлюша», яких, до речі, очолює екс-гравець збірної України Адріан Пуканич. У «Хусті» працевлаштувався досвідчений воротар Ігор Левченко, відомий за виступами за запорізький «Металург».

А от для футболістів клубу «ВАСТ» спаринги поки що складаються невдало. Зате миколаївці вже узаконили стосунки з двома зимовими новачками — захисником Русланом Березанським і півзахисником Радіоном Лісняком.

І насамкінець — про «Чайку», яку залишив один із найдосвідченіших гравців, стопер Михайло Цебро. Не дивно, що новий керманич команди Сергій Сизихін нині зосередився передусім на зміцненні захисної ланки.