У “справі Негрейри” з’являються нові подробиці. Скандал навколо каталонського клубу розгорається з новою силою.

Іспанська преса оприлюднила деякі секрети колишніх президентів і екс-менеджерів Барселони, які пов’язані з виплатами Хосе Марії Енрікесу Негрейрі – колишньому віце-президенту Комітету арбітрів.

Неназване джерело розповіло, що виплати були задля “самозахисту”. Ці платежі були приховані від решти керівників каталонського клубу, щоб захистити їх. Це був аргумент, який деякі високопоставлені чиновники Барселони отримали в останні тижні, коли вимагали пояснень щодо систематизованих виплат колишньому віце-президенту Комітету арбітрів. Деякі з посадовців також додають, що раніше не розривали стосунки з Негрейрою, тому що вони були схожі на “перманентний шантаж”. Про це повідомила Marca з посиланням на El Mundo.

Ця версія збігається з тими, яку озвучив перед Податковим управлінням колишній суддя, який сказав, що Барса хотіла гарантувати “нейтралітет” в арбітражних суперечках. Альберт Солер, один з колишніх керівників, заявив, що в клубі знали лише про стосунки з Хав’єром Негрейрою, сином колишнього віце-президента Комітету арбітрів, який щотижня робив звіти про команди суперників та призначених арбітрів.

El Mundo також розкриває подробиці зустрічі, яка відбулася між Жоаном Гаспаром та Лапортою, коли він став президентом у 2003 році. Мета: поговорити про необхідність не втрачати вагу в Королівській федерації футболу Іспанії.