Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін розповів про повернення до клубу Ярослава Ракицького.

– Не можу не запитати про Ракицького та його повернення до “Шахтаря”, яке багатьох обурило. Навіть у вас під постом у фейсбуці, в якому ви повідомляєте про підписання Ярослава, достатньо негативних коментарів. Як ви до цього ставитесь?

– Ви знаєте, під усіма моїми постами є негативні коментарі, навіть коли я вітаю вболівальників із Новим роком. Після початку війни 24 лютого 2022 року він залишив “Зеніт” і приєднався до “Шахтаря” на товариських матчах, де ми збирали гроші на армію та для біженців. При цьому він мав достатньо пропозицій від турецьких та іспанських клубів. І навіть сьогодні йому пропонують зарплату значно більше, але він залишається з нами. Ракицький це людина з великим серцем.

– Але ж претензія у суспільства в іншому, наскільки я розумію. “Шахтар” підписав Ракицького, який після 2014 року грав у Росії, причому ні клуб, ні сам Ярослав не коментують цей крок. Начебто не треба порозумітися перед уболівальниками.

– Обіцяю найближчим часом прокомунікувати. Щоб він вийшов і сказав усе, що думає щодо цієї ситуації. Тут питань не буде, організуємо.

– Ярослав готовий до цього?

– Так. Я вам чесно скажу, що було не до цього. Трансферне вікно тільки зачинилося днями, ми займалися цими всіма питаннями – кого купувати, кого продавати, кого в оренду. Дуже багато питань було.