Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін розповів про трансфер Михайла Мудрика в “Челсі”.

– Мудрика продали на піку?

– Я б не сказав, що продали на піку розвитку його таланту. Але ми його продали на піку фінансовому. Такі гроші навіть у мирний час важко заробляти. У “Челсі” чудово розуміють його потенціал.

– Не скажеш так після його старту в “Челсі”, коли вже навіть жартують, що “Шахтар” нормально так нагрів лондонський клуб.

– Це англійська Прем’єр-ліга. Відразу туди увірватися і показати свій рівень дуже складно. Навколо нього такі ж, як він, зірки, але з набагато більшим досвідом.

Але у клубі знають ціну йому. Ми на зв’язку зі спортивним директором “Челсі”, час від часу я листуюся з власниками клубу. Вони все чудово розуміють і знають, який діамант у них у руках.

Просто з ним потрібно працювати, він сам по собі не може існувати. На нього мають грати. Поки що, напевно, важкувато змусити тих аксакалів грати на Мудрика. Але коли вони відчують, побачать його можливості, все зміниться.

Так, він потрапив у складний час [у “Челсі”], у перехідний період. Будується нова команда, нові власники, все нове. Не все виходить. Тому може здаватися, що не туди перейшов. Нічого подібного. Потрібно просто дивитися вперед. Я вас запевняю – це буде другий “Манчестер Сіті” в майбутньому. У “Челсі” ще багато чого зміниться. Потрібен час, – сказав Палкін.