Головний тренер “Барселони” Хаві Ернандес прокоментував мінімальну перемогу в Більбао над “Атлетіком”, відзначивши тиск трибун “Сан-Мамеса”, визнавши, що його команді довелося потерпіти наприкінці і закликав не акцентувати увагу на скасованому через гру рукою голі господарів, повідомляє Marca:

– Сімдесят п’ять хвилин ми провели на хорошому рівні, а потім з нами знову сталося те ж саме, що і в інших матчах – нам довелося терпіти. Ми втрачали м’ячі, над нами тяжів рахунок 1:0, дався взнаки і тиск трибун “Сан-Мамеса”, де дуже непросто грати. Але ми буквально вистраждали цю перемогу і тепер на дев’ять очок випереджаємо “Реал” перед “класико”. А “Реал” минулого року виграв Ла Лігу та Лігу чемпіонів.

Ми заслужили на цю перемогу, перед матчем я говорив, що це своєрідний фінал, який потрібно провести в робочих комбінезонах – словом, потрібно проявити характер. Коли скасували гол “Атлетіка”, ми дуже чітко відчули ворожу атмосферу “Сан-Мамеса”, і це мене засмутило. Звісно, я поважаю інші думки, але заздалегідь стверджувати, що ми виграли лише через суддівство – не зовсім правильно. Взагалі спочатку подумав, що був офсайд, але потім сказали, що бачили чітку гру рукою в Муньяїна.

Ми довіряємо рішенням суддів, в мене ніколи не було відчуття, що арбітри допомагають нам перемагати. Думаю, цього б не було, якби ми раніше закрили гру – могли забивати Фаті, Левандовський, Бальде. Безумовно, солідність в обороні і контроль м’яча також важливі, але нам треба покращувати гру в атаці, а не сподіватися на чудового тер Штегена. Коли нам доводиться атакувати простір, іноді нам бракує спокою та терпіння. І, як наслідок – точності та ефективності. Хоча Ферран Торрес добре розуміє позиційну гру, а також я дуже вражений мужністю і розумінням гри молодого Гаві.

Величезним сюрпризом і справжнім відкриттям сезону став Бальде, який у вісімнадцять років грав у збірній Іспанії на чемпіонаті світу, а також дуже багато дає нам чудовий Френкі де Йонг – кілька місяців він провів на визначному рівні, диригуючи грою команди та ламаючи лінії пресингу суперників, – резюмував Хаві.