“Манчестер Сіті” вчора здобув перемогу над “Кристал Пелас” та скоротив відставання від “Арсеналу” до двох очок. Тож “канонірам” необхідно було обов’язково перемагати, щоб повернути більш комфортну перевагу. Українець Олександр Зінченко за традицією вийде в основі “Арсенала” на цю гру – а це додаткова інтрига для українського вболівальника.

АПЛ, 27-й тур.

Фулхем – Арсенал 0 : 3.

0 – 1. Габріель – 21.

0 – 2. Мартінеллі – 26.

0 – 3. Едегор – 45+2.

Команда Артети проти інших лондонців, які сенсаційно претендують на потрапляння в єврокубки. У першому колі “каноніри” вирвали важку перемогу вдома, оформивши камбек на 85 хвилині. Багато ходили “каноніри” навколо штрафного господарів, а до ударів довго справу не доводили. Здавалося, на 17 хвилині відзначилися з першого ж удару в матчі. Зінченко кинув на лівифй фланг, де Мартінеллі обігрався з Джакою і пробив у дальній – снаряд від рук Лєно влучив у Робінсона й залетів у сітку. Однак у момент пасу швейцарця стався мінімальний офсайд, який підтвердили на VAR.

Лідери Прем’єр-ліги і не думали засмучуватися. Троссар подав кутовий, а Габріел на межі воротарського майданчика пробив через руки Лєно. Таки забили першим же ударом. Це, до слова, уже 3 гол бразильського захисника у ворота Фулхема. Ще через 5 хвилин Арсенал легко забив ще. Витягнули на правий фланг сили пресингу Фулхема. Саліба довгим пасом закинув через пів поля на Джаку. Граніт протягнув і віддав, Троссар знову подав, а ще один Габріел, Мартінеллі, також відзначився на другому поверсі.

Команда Сілви вперше пробила аж на 33 хвилині. Соломон, який належить Шахтарю, ліворуч відклеївся від захисників, але повторити свої шедеври з попередніх матчів не зумів. Яку ж геометрію передач малюють підопічні Артети! Душать пресингом, а потім розписують магічні комбінації Едегор, Сака, Мартінеллі. Джака і Троссар якимсь дивом не забивають. Кілька класних пасів з просуванням видає і наш Зінченко, який сьогодні більше насолоджується ефектними маневрами партнерів. Ремсдейл вирішив відродити інтригу на рівному місці. Подарував м’яч Перерйрі, але Андрес з правого флангу дещо перекинув ворота. Згодом голкіпер гостей ще й ледь не дочекався, коли суперник накриє його пас у воротарському.

Однак останнє слово таки за лідерами АПЛ. Сака виборов м’яч у центрі поля та розігнав контратаку, яку завершив Едегор – на паузі, на відчутті, Бразилія. Вражає і хет-трик асистів Троссара, тріумфальний камбек після травми! За ударами з меж штрафного 0:6, за стовідсотковими моментами 0:3. І це ще Мартінеллі з Джакою загубили по сотці! Вражаючий погром. Відчутно, наскільки бракує Паліньї, у 3 матчах без якого Фулхем пропустив аж 27% від всіх голів – 10 з 37. Коли португальський опорник не грає, “дачники” пропускають кожні 25 хвилин в АПЛ. З Жоау на полі – кожні 79.

Після перерви знову тільки натяки на моменти від господарів. Перейра люто вимагав пенальті за влучання в руку Саліба – судді вирішили, що француз не мав шансів зіграти інакше. Зінченко махнув повз м’яч, пройшла діагональ на фланг українця. Добре, що Габріел вчасно підстрахував. А в нас на полі сьогодні трапився історичний рекорд, повідомляє OPTA. Троссар, до слова, став першим гравцем за всю історію АПЛ, який оформив хет-трик гольових пасів у першому таймі виїзного матчу.

Як же казково розганяє атаку Мартінеллі. Обігрався в одну стіночку, після п’яточки Джаки завершував іншу. Лише останнього мазка бракує кільком божевільним атакам Арсенала. І ледь не пропустили у відповідь. Крутий сейв Ремсдейла, удар Мітровіча в поперечину після подачі кутового. В одному з тих епізодів Зінченко дозволив себе легко пройти Перейрі. Як і в Саки, не найкращий матч українця. Обоє покидають поле на 72 хвилині. На заміну вийшли Нельсон з Тірні.

Ще один сейв Ремсдейла після розстрільного удару головою. Мартінеллі прогавив закидання. Соломона і Перейру також зняли з гри. А в Арсенала великий камбек. Габріел Жезус вперше за 4 місяці вийшов на матч АПЛ. І тут же кілька магічних фінтів бразильця. Атака джокерів. Томіясу почав зі своєї половини, Вієйра після пасу Партея підхопив, створивши ідеальний момент для Жезуса. Габріел не переграв Лєно – єдиний з цим іменем, який сьогодні не забив за Арсенал.

Нельсон теж міг ставати автором асисту. Простріл ще одного свіжого гравця замикав у дотик Едегор – ефектно, але не влучно. По перерві рівновага за ударами і моментами. Однак Арсенал все одно має класніший вигляд, тоді як суперники більше створюють на помилках захисту “канонірів”. Арсенал зберігає 5-очковий відрив від Манчестер Сіті. Фулхем опускається на 8 рядок – у команди Сілви стільки ж балів, скільки набрав Брайтон Де Дзербі.