В межах 17-го туру УПЛ Інгулець розписав результативну нічию з Металістом.

УПЛ, 17-й тур.

Інгулець Петрове – Металіст Харків 2 : 1.

1 – 0. Одарюк – 28.

1 – 1. Паті – 64.

2 – 1. Одарюк – 77.

Інгулець в дебютному матчі Сергія Ковальця сенсаційно здолав Динамо, натомість Металіст відновив сезон поразкою від Руха. Петрове накрила серйозна злива, тому місцями поле виглядало не надто презентабельно.

Інгулець міг вийти вперед вже на 6-й хвилині зустрічі. Клименко скористався помилкою Паті і мав розстрілювати ворота, але надто покотив легенько в руки Єрмолову. Підопічні Ковальця диктували свої умови і мали ще один чудовий шанч – Ченбай змусив Єрмолюка знову вступати в гру. Кіпер Металіста капітулював на 28-й хвилині. Господарі розіграли штрафний, після якого Нагієв ідеально навісив на голову Одарюку. Хавбеку Інгульця в гордій самотності навіть не довелося стрибати.

Металіст виглядав відверто безнадійно, перейшовши позначку у 300 хвилин без голів на чужих полях. Лише по перерві харків’янам вдалося потурбувати Паламарчука – пробивав Панасенко. Відігратися допоміг стандарт. Прядун продовжив подачу з кутового на дальню стійку, де вже чатував Паті.

На жаль для Металіста, фарнцуз продовжив помилятися біля своїх воріт. Паті програв спринтерську дуель Одарюку, який з розрізної передачі Козака оформив дубль. Незабаром Інгулець просив пенальті, але арбітр Володимир Новохатній проігнорував падіння Марусича. Козак могутнім ударом

2:1 – Інгулець вирвав цілком закономірну перемогу, яка стала четвертою поспіль (дві з Ковальцем). Петровці на дев’ятій сходинці таблиці, а от Металіст продовжив падіння під керівництвом Івіци Огнєновіча – харків’яни вже у зоні перехідних матчів за виживання.