За підсумком минулого туру “Зоря” вийшла на третю позицію в УПЛ і тепер буде її захищати. Суперник у луганців виглядає “робочим”, проте вже неодноразово очки в них відбирав. “Львів” тиждень тому також здобув перемогу, реалізувавши ледь свій не єдиний момент.

УПЛ, 17-й тур

Зоря Луганськ – ФК Львів 3 : 1.

1 – 0. Русин – 34.

2 – 0. Імереков – 54.

3 – 0. Булеца – 70.

3 – 1. Бугай – 87.

Зоря розпочала другу частину сезону 2022/23 з ефектного камбеку – луганці пропустили два швидкі голи від Ворскли, але перемогли 3:2. Чудово себе проявили Бражко, Герреро і Хлань, які вийшли у старті проти львів’ян. “Містяни” ж минулого туру здолали Минай, скориставшись чи не єдиним своїм моментом.

Колективи мають різні завдання: Зоря традиційно бореться за єврокубки, а Львів – за виживання. Тож перемога потрібна обом. Але старт дуелі на стадіоні Динамо ім. В. Лобановського видався нудним і обережним. Можливо, на це вплинув дощ, який не вщухав у Києві.

Перший по-справжньому гольовий момент стався аж на 24 хвилині. Герреро легко виграв боротьбу й пробив головою. Гостро, але повз ворота. Подавав на новачка Бутко, який традиційно був дуже активним. Саме Богдан розпочав гольову атаку на 34-й, віддавши на Герреро, а той прострілив з флангу. Русин випередив Никитюка й Рибку – м’яч у воротах! Гол заспокоїв луганців, водночас “синьо-золоті” не створили жодного гострого моменту у першому таймі.

Після виходу з роздягальні відзначився Імереков. Булеца розіграв штрафний з Бутком, який став тіньовим героєм матчу, той хитнув Біляєва і подав на дальню стійку. Там самісіньким стояв капітан Зорі, який головою перевів сферу у ворота. “Синьо-золотим” було складно, відчувалось, що команда ще не повністю зіграна (понад 10 новачків прийшло взимку).

Натомість Зоря не зупинялась. Герреро промчався флангом і шведою вирізав передачу на Булецу. Чемпіон світу U-20 пробив зльоту у протихід кіперу. Краса! Та гості зуміли відзначитись голом престижу. Це Бугай замкнув подачу Богунова. Фінальні 3:1 на табло.

Це ювілейна десята перемога Патріка Ван Леувена на чолі луганців в УПЛ, яка дозволила закріпитись на 3 місці, набрати 34 залікові бали й відірватись від Динамо на 4 пункти. Кияни, щоправда, завтра гратимуть з СК Дніпро-1. Львів так і залишився останнім у таблиці.