Голова суддівського комітету ФІФА П’єрдуїджі Колінна запропонував вести нове правило. Ідея виникла у нього після нещодавнього матчу АПЛ.

Феєричний поєдинок між Ліверпулем та Манчестер Юнайтед (7:0) вже і так став історичним, а тепер матч ще й може повпливати на футбольне майбутнє. Арбітри, можливо, більше не компенсуватимуть часу до поєдинків.

П’єрлуїджі Колінна вважає, що інколи у додатковому часі взагалі не має потреби. Голова суддівського комітету ФІФА вважає, що у матчі між “мерсисайдцями” та “червоними дияволами” компенсувати час не було сенсу, оскільки кінцевий результат матчу вже і так був відомий.

На цьому Колінна і хоче побудувати нове правило, згідно з яким, якщо між командами велика гольова різниця, то матч завершується без додаткового часу. Проте все має відбуватись ситуативно.

Можливо, у майбутньому ми матимемо правило, згідно з яким, якщо різниця між двома командами надто велика, додатковий час взагалі не дається. Але це потрібно чітко прописати у правилах. Це виглядає розумно, але лише тоді, коли це ні на що не впливає. Можна зрозуміти, коли в рядовій грі чемпіонату за рахунку 0:7 додатковий час не матиме жодних відчутних наслідків. Але в деяких змаганнях різниця м’ячів може бути вирішальною для кінцевого розподілу місць. Таким чином, навіть один забитий або не забитий гол може мати значення,
– вважає Колліна.