Юніорська збірна України з футболу зазнала болючої поразки в елітному раунді відбору на чемпіонат Європи.

Відбір Євро-2023
U-17
Елітний раунд
Група 6
2 тур

Україна U-17 – Ірландія U-17 – 0:3
Голи: Мейсон, 4, 12, 62

Україна U-17: Бакус, Дикий, Захарченко, Коробов, Бакай (Кайдалов, 66), Іщенко (Руснак, 66), Хан (Будко, 33), Білий (Осипенко, 66), Калин, Пашко, Пономаренко.

Збірна України U-17 без шансів поступилася одноліткам із Ірландії у другому турі групового етапу еліт-раунду відбору на чемпіонат Європи 2023 року.

Практично наодинці з командою Юрія Мороза розібрався форвард клубу Сент-Патрікс Атлетік Мейсон Меліа. У першому таймі він відзначився голами на 4-й та 12-й хвилинах, а у другому оформив хет-трик на 62-й хвилині зустрічі.

Незважаючи на те, що півзахисник Ірландії Фредді Терлі отримав червону картку на 72-й хвилині, українці не змогли в чисельній перевагі до кінця матчу забити бодай один гол.

Таким чином, 0:3. Збірна України U-17 розгромно поступилася Ірландії.

Нагадаємо, що у першій грі синьо-жовті обіграли Кіпр (4:2). У заключному матчі на квартет на них чекає зустріч з Італією. Цей матч відбудеться у понеділок, 13 березня.

Наразі українці займають третій рядок у групі. У разі перемоги над Італією, і якщо Ірландія не зможе виграти у Кіпру, синьо-жовті прямо вийдуть на Євро-2023.

Якщо переможе і наша команда, і ірландці, то Україна займе друге місце у групі, і вона матиме шанси вийти на чемпіонат Європи через рейтинг найкращих других збірних. У фінальну стадію турніру пройдуть сім із восьми володарів других місць у групах.

Зазначимо, що Євро-2023 пройде з 17 травня до 2 червня в Угорщині.