Мадридський «Реал» заявив, що вважає недостатнім. рішення УЄФА компенсувати потерпілим уболівальникам лише вартість квитків фіналу Ліги чемпіонів – 2022 з «Ліверпулем» (1:0).

У клубі хочуть, щоб європейська організація взяти на себе повну відповідальність за заворушення перед зустріччю.

У зв’язку з серйозними інцидентами, що сталися в районі стадіону «Стад де Франс» у Сен-Дені, Париж, 28 травня 2022 року з нагоди фіналу Ліги чемпіонів між «Реал Мадрид» та «Ліверпуль» клуб заявляє наступне:

– 13 лютого 2023 року було оприлюднено звіт, підготовлений групою експертів, призначених УЄФА. Вивчивши безліч документів і відпрацювавши тести, які вона вважала за доцільне, ця група експертів дійшла висновку, що, серед інших установ, УЄФА несе пряму відповідальність за те, що сталося поблизу стадіону. Згаданий звіт покладає на УЄФА відповідальність за довільний вибір місця проведення та за організацію самого фіналу, серйозні недоліки якого поставили під загрозу безпеку та фізичну недоторканність уболівальників, які були присутні на матчі. Багато хто з них став жертвами крадіжки квитків та особистих речей, таких як сумки, телефони та гаманці. І що ще серйозніше, деякі з цих фанатів зазнали фізичних атак, які зажадали медичної допомоги та госпіталізації.

– З огляду на переконливість висновків експертів та серйозність описаних фактів, «Реал Мадрид» веде переговори з УЄФА, щоб оцінити компенсацію, яку буде запропоновано вболівальникам. Наш клуб завжди вірив, що ці рішення будуть сумірні з серйозністю фактів, розміром завданих збитків та відповідальністю УЄФА за все це.

– На жаль, наш клуб вважає пропозицію УЄФА, що складається виключно у відшкодуванні вартості квитків.

– Зміст звіту, який було запитано самим УЄФА, наголошує, що всі вболівальники, які були присутні на фіналі, стали жертвами його недосконалої організації та побачили, що їхня безпека та фізична недоторканність поставлені під загрозу. З цієї причини, окрім можливості потрапити на стадіон чи ні, чи того, що вони зробили це у запланований час, що у будь-якому випадку було пов’язане з винятковою поведінкою вболівальників двох клубів, реальність така, що усі вболівальники постраждали. Була неприпустима затримка на початку матчу, неприпустима небезпека як при доступі на стадіон, так і при його евакуації, а також додаткові серйозні збитки у вигляді пограбувань, нападів та погроз.

З цієї причини «Реал Мадрид» вирішив не брати участь у процедурі обмеженої компенсації УЄФА, яку ми просимо виправити і взяти на себе повну відповідальність.

У цих обставинах найближчими днями буде створено службу допомоги, щоб усі члени та вболівальники «Реала», які зазнали збитків у фіналі Ліги чемпіонів 2022 року в Парижі, могли оцінити відповідні претензії до УЄФА на захист своїх законних інтересів. особистий інтерес. Клуб повідомить подробиці про вищезгадану службу підтримки найближчими днями.