Мюнхенська «Баварія» у грі у відповідь обіграла французький ПСЖ і досить впевнено вийшла до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів.

Команда Нагельсманна незвично мляво почала поєдинок, давши зрозуміти, що після мінімальної перемоги в Парижі гратиме за рахунком. Перший небезпечний момент у Мессі, але аргентинець не зміг обіграти в ближньому бою Яна Зоммера.

Швейцарський голкіпер, завдяки якому «Баварія» мала перевагу над ПСЖ, ледь не привіз до своїх воріт після пасу назад від партнера. Вітіньо, відібравши м’яч, уже пробивав у порожні ворота, але Де Лігт у неймовірному підкаті на лінії воріт врятував свою команду. У «Баварії» у першому таймі було два моменти: спочатку Доннарума потягнув удар від Мусіали в ближній кут, а потім врятував зреагував на удар удару Кімміха зі штрафного.

На початку другого тайму “Баварія” вийшла вперед. І якщо перший гол Чупо-Мотинга після подачі з флангу було скасовано через офсайд Мюллера, то через кілька хвилин камерунець забив уже чистий м’яч, завершивши голеву комбінацію своєї команди. Почалася вона, до речі, з обрізання захисників ПСЖ біля своїх воріт.

ПСЖ мав два моменти, щоб переламати хід поєдинку, причому створив їх не Мбаппе чи Мессі, а Серхіо Рамос. Після подачі кутового удар головою іспанця потягнув Зоммер, а в іншому епізоді м’яч пройшов поряд із штангою. Всі питання про переможця зняв Серж Гнабрі, який вийшов на заміну, завершив сольним проходом і точним ударом контратаку «Баварії».

Баварія (Мюнхен, Німеччина) – ПСЖ (Франція) – 2:0 (1:0)
Голи: Чупо-Мотинг, 61, Гнабрі, 89

Баварія: Зоммер – Станішич, Упамекано, Де Лігт – Коман (Гнабрі, 86), Кімміх, Горецька, Девіс – Мусіала (Мане, 82), Мюллер (Канселу, 86) – Чупо-Мотінг (Сані, 68).

ПСЖ: Доннарумма – Данілу, Рамос, Маркіньос (Мукіеле, 36, Бітшиабу, 46) – Хакімі, Вітінья Феррейра (Екітіке, 81), Верратті, Ф. Руїс, Мендеш (Бернат, 82) – Мессі, Мбаппе.

Ще одним чвертьфіналістом Ліги Чемпіонів несподівано став “Мілан”, який у Лондоні утримав мінімальну перевагу над “Тоттенхемом”, здобуту на “Сан-Сіро”. У першому таймі команда Стефано Пьолі повністю засушила суперника і «шпори» не створили зовсім нічого біля воріт Меньяна. Набагато цікавіше стало у другій половині гри, коли «Мілан», як типовий представник Серії А, почав не витримувати темп і притискатися до своїх воріт. Меньян вперше вступив у гру після небезпечного удару Хойберга у найближчу дев’ятку, а Кейн головою пробив за сантиметри від штанги.

З виходом Рішарлісона “Тоттенхем” остаточно почав домінувати і цілком довів би гру до перемоги. Проте, аргентинець Ромеро мав інші плани. Нещасного Тео Ернандеса гравці «Тоттенхема» били по ногах весь матч і на Ромеро терпець Клемана Тюрпена урвався: друга жовта та вилучення аргентинця. Вже в компенсований час команди видали справжню гойдалку. Спочатку Меньян у неймовірному стрибку тягне удар головою від Кейна, а в контратаці «Мілана», яка тут же почалася, після удару Орріги «Тоттенхем» врятувала штанга.“Мілан” виходить до чвертьфіналу ЛЧ, де останній раз виступав 11 років тому.

Тоттенхем (Англія) – Мілан (Італія) – 0:0 (0:1)

Тоттенхем: Форстер, Ромеро, Ленгле, Б. Девіс, Емерсон (Рішарлісон 70), Хойберг, Скіпп, Перішич (Порро 53), Кулушевскі (Санчес 83), Сон, Кейн

Мілан: Меньян, Калулу, Тіав, Томорі, Мессіас (Салемакерс 56), Тоналі, Круніч, Ернандес, Діас (Беннасер 81), Леау (Ребіч 89), Жиру (Ориги 81)

Вилучення: Ромеро, 78 (2-а жовта)