Генеральний директор донецького “Шахтаря” Сергій Палкін перед матчем Ліги Європи з “Фейєноордом” розповів нідерландським ЗМІ, як живе клуб за умов війни.

“Коли почалася війна, багато гравців залишили наш клуб, і ми півроку взагалі не грали у футбол. Врешті-решт нам дозволили грати, але нам довелося починати все заново.

У єврокубках хлопці показали неймовірні результати, і ми тільки стаємо кращими. Незважаючи на складні умови, гравці справді показали фантастичний футбол. Вони нічого не можуть вдіяти з тим, що зараз війна і нам довелося відновлювати команду з нуля. Але вони взяли на себе відповідальність та зіграли дуже добре. Вони перетворилися з хлопчиків на чоловіків.

Усі наші гравці викладаються на 100 відсотків, дуже мотивовані та довіряють нашим тренерам. Це забезпечує гарний результат.

9 років тому нам довелося залишити наше місто, наш стадіон та наших уболівальників. Ми грали по всій Україні, і це зробило нас командою усієї країни. Ми не хочемо перемагати заради перемоги, а щоб показати гарний футбол.

Після того, як розпочалася війна, у нас уже ніхто не вірив. Багато легіонерів пішли, і вважалося, що це кінець “Шахтаря”.

Наша гра в єврокубках – це був ковток свіжого повітря, новий початок. Це показало, що ми можемо щось змінити, навіть у поганій ситуації чи під час війни. Це було досягнення для клубу, для українського народу і особливо для солдатів, які захищають нашу країну.

Матч із “Фейєноордом”? Це буде складно. Деякі гравці травмовані або дискваліфіковані через жовті картки, так що це буде складна гра. Але я сподіваюся, що ми зможемо показати гарний футбол.

Йдеться про те, щоб показати себе та віддати все, що у нас є. Не тому, що ми хочемо грати у футбол, зберегти нашу команду чи перемогти, а для українського народу та наших солдатів. Ми граємо для них та завдяки їм”, – сказав Палкін.