Вчора детективи БЕБ організували обшуки на території тютюнової фабрики у Винниках та виявили 1,6 мільйона пачок сигарет без акцизних марок.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев у Telegram.

Під час обшуків на території Винниківської тютюнової фабрики, які детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області провели вчора, 6 березня, виявили 1,6 мільйона пачок сигарет без акцизних марок.

“Надійшли перші результати обшуків у відомого виробника сигарет. На складі виробника знайшли 1,6 млн. пачок сигарет без акцизної марки. В податках – це 85 млн грн. Очікуємо на розповідь про те, як виробник ось-ось збирався продати тютюн виключно через мережу дьюті-фрі” – написав Гетьманцев.

Додамо, у листопаді 2022 року у річці Тиса угорські митники виловили матрац із 10 тисячами пачок контрабандних цигарок Винниківської тютюнової фабрики.

Також, за даними дослідження інституту Kantar Україна за вересень 2021 року, 62% тютюнових виробів, які нелегально реалізуються в Україні як експортна або Duty Free-продукція, мають позначку виробництва Винниківської тютюнової фабрики та марковані як не призначені для продажу всередині країни.

Винниківська тютюнова фабрика належить Сергію Пономареву та Андрієві Чорному. Серед засновників фабрики був також львівський бізнесмен та депутат Григорій Козловський. Тютюнову фабрику у Винниках неодноразово звинувачували у контрабанді цигарок. На фабриці ці звинувачення заперечували.