Асистент тренера “Руха” Віталій Пономарьов прокоментував перемогу команди над командою “Металіста” (2:1):

– Був складний матч. Перший матч чемпіонату після відновлення. Перші матчі завжди складні. Дякуємо хлопцям в першу чергу за самовіддачу, за те, що змогли переломити хід гри і перемогти у матчі.

– Сьогодні “Металіст” вас чимось здивував? Знали, мабуть, що у складі суперника буде багато новачків… Чи були готові саме до такого варіанту складу й моделі гри суперника?

– Ми дуже добре розбирали “Металіст”, планували різні варіанти гри проти цього суперника. Приблизно розуміли, хто буде грати.

– Як вважаєте, який головний чинник допоміг вам сьогодні перемогти?

– Сьогодні у першому таймі могли забивати ще два-три м’ячі і вирішувати всі завдання. Не вдалося, тож думаю, нам допоміг характер, якщо зважати на те, що це був перший матч у чемпіонаті.

– Перший тайм був зразковим у виконані “Руха” – створили дуже багато моментів. Чого не вистачило, аби реалізувати ці моменти?

– Не можна сказати, що зразковий… Так, було багато гольових моментів, але підводила реалізація, індивідуальна майстерність.

– У другому таймі суперник став діяти агресивніше, зрівняв рахунок. Ви стали робити заміни. Наскільки вони вплинули?

– Ну, з замінами вгадали, оскільки Карабін вийшов і забив гол.

– “Рух” не міг сьогодні задіяти Довгого. Багатьом гравцям з U19, яких очікували в основі, сьогодні теж дали перепочити…

– Так, був складний матч у вівторок у Мілані. Була складна дорога. Хлопці були втомлені й виснажені психологічно. Тому ми дали можливість сьогодні зіграти більш досвідченим гравцям, – сказав тренер.