Ла Ліга 2022-23. 24-й тур
4 березня 2023 року. 15:00. Хетафе. “Колісеум Альфонсо Перес”.
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Ян Коуто, Александер Кальєнс, Ібраїма Кебе, Янхель Еррера (всі – “Жирона”)

“Хетафе”

Команда Кіке Санчеса Флореса тільки нещодавно здобула свою першу перемогу у Ла Лізі у новому календарному році. Сталося це два тижні тому, коли “асулонес” на рідному “Колісеум Альфонсо Перес” дотиснули “Валенсію”, прямого конкурента у боротьбі за виживання – 1:0. Єдиний гол наприкінці зустрічі забив Борха Майораль. До того як нарешті перемогти, “Хетафе” двічі відібрав очки у поєдинках зі столичними клубами – “Атлетіко” та “Райо Вальєкано”, які знаходяться значно вище нього у таблиці чемпіонату.

В обох випадках команда Кіке Санчеса Флореса програвала й мала височенні шанси на чергову мінімальну поразку, але якимось дивом їй все ж таки вдавалося відігратися. На “Метрополітано” допоміг випадковий пенальті, у домашньому матчі – помилка воротаря “Блискавок” при вибиванні м’яча й реакція Давід Сорії, котрий зміг відбити пенальті від де Томаса. Однак завершити лютий без поразок “асулонес” не вдалося. Минулими вихідними вони мінімально поступилися “Вільярреалу” у гостях. У дебюті гри Енес Унал вивів гостей вперед, та й взагалі вони дуже непогано провели 1-й тайм матчу, однак не втримали мінімальну перевагу до перерви. А на початку 2-ї половини Моралес забив, як виявилося, переможний м’яч. Таким чином “Хетафе” залишається у зоні вильоту.

“Жирона”

Каталонців поки ще також можна вважати учасниками боротьби за виживання, бо відрив у сім очок від зони вильоту геть нічого не гарантує, і варто кілька разів втратити очки, як ситуація може кардинально змінитися. З іншого боку в клубі обережненько висловлюються з приводу єврокубкових перспектив, бо від 6-7 місць “рохібланкос” відділяють всього чотири пункти. Ну що ж, мріяти ніхто нікому ніколи не заборонить. Та й чому б не помріяти нині, коли справи йдуть доволі непогано?

Лютий для команди Мічела видався вдалим – три перемоги у чотирьох матчах. Все розпочалося з мінімального виграшу у “Валенсії” (1:0), але за тиждень “Жирона” без шансів “згоріла” на виїзді “Кадісу” (0:2). На цю невдачу каталонці відреагували дуже яскраво та потужно, розгромивши вдома “Альмерію” з рахунком 6:2. Щоправда, все це були зустрічі з командами, які були трохи нижче “червоно-білих” у таблиці, що, втім, жодним чином не принижує їх власних досягнень. А щоб ніхто не кивав на силу чи слабкість суперників, “Жирона” минулими вихідними доволі несподівано виграла у Більбао в “Атлетіка” – 3:2. І дарма, що це, за великим рахунком була перемога на чистому везінні – два автоголи від однієї команди у матчі трапляються не так часто – але гра забудеться, а результат залишиться.