У перший день весни “леви” зустрілися із тернопільською “Нивою”. Матч з великою кількістю моментів завершився внічию. На гол Ростислава Таранухи влучним ударом відповів Дмитро Галадей.

Контрольний матч.

“Карпати” Львів – “Нива” Тернопіль – 1:1

“Карпати”: Льопка, Болденков (Махнєв), Саків, Дуць, І. Когут (Галенков), Рябов, Тлумак (Лень), Чачуа, Кожанов (Шах), Тарануха, Хобленко.

Запасні: Домчак, Катрич.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

“Нива” (стартовий склад): Механів, Танчак, Зінь, Демчук, Соколов, Козак, Волохатий, Дорошенко, Гатала, Проців, Різник.

Запасні: Жупанський, Сташків, Давидов, Слива, Мудрий, Хруставка, Тяпкін, Вольський, Бей, Галадей.

Головний тренер – Сергій Задорожний.

Голи: Тарануха, 67 – Галадей, 73.

У порівнянні з минулим матчем проти “Хуста” у стартовому складі “Карпат” відбулося лише дві зміни: Данила Книша та Владислава Приймака замінили Юрій Тлумак та Артур Рябов відповідно.

Вже на старті зустрічі гості організували небезпечний момент і були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Богдан Козак відважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика. Постріл вихованця “зелено-білих” прийняла на себе поперечка, а з добиванням Андрія Різника впорався Роман Льопка і перевів м’яч на кутовий.

“Леви” відповіли стандартом з лівого флангу. Ростислав Тарануха заробив штрафний неподалік володінь Максима Механіва. Проте до удару по воротах справа не дійшла. Рябов сфолив проти Різника – рефері зафіксував фол в атаці. Незабаром вже Амбросій Чачуа стріляв здалеку – неточно.

У середині тайму небезпечно атакувала “Нива”. Спочатку на навіс зі штрафного з правого флангу відгукнувся Олег Соколов. Удар оборонця гостей у ціль не влучив. Через дві хвилини до м’яча приклався Максим Проців – Льопка знову зіграв надійно. На 28-й хвилині Ігор Гатала вивів на ударну позицію Дорошенка – поруч зі штангою.
Frame 62

На початку другої половини зустрічі чудовий шанс створили “зелено-білі”. Тлумак виконав кутовий, а Дмитро Махнєв, який тільки-но вийшов на заміну, виграв верхову дуель і пробив у каркас воріт Жупанського. На добиванні першим опинився Тарануха, втім удар карпатівця заблокували голкіпер та оборонці. На цьому львів’яни не зупинилися та організували ще кілька гострих випадів. Особливо активно у ці хвилини діяли Рябов та Тарануха.

На 67-й хвилині натиск “Карпат” конвертувався у результат, а Тарануха таки домігся свого. Швидка атака за участю Олексія Хобленка та Артура Шаха завершилася прострілом на дальню стійку, де на самоті перебував Тарануха, який без спротиву відправив м’яч у сітку.

Проте через кілька хвилин “Нива” відновила паритет. Тернополяни скористалися помилкою захисту “Карпат”. Даниїл Вольський прострілив з лівого флангу на Андрія Бея. Якщо перший удар заблокував Тарас Саків, то добивання новачка тернополян Дмитра Галадея стало результативним.

За кілька хвилин знову на ударній позиції опинився Тарануха. Цього разу йому асистував Денис Галенков. Красивий постріл Ростислава виявився неточним. Останні хвилини поєдинку команди провели активно, а м’яч практично не затримувався у центрі поля. Проте більше “Карпати” та “Нива” не забивали.