Кубок короля. 1/2 фіналу, перший матч
2 березня, 22-00. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Арбітр: Хосе Мунуера Монтеро
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Реал

“Реал” тиждень тому блискуче розбив “Ліверпуль” у Лізі чемпіонів (5:2), але витратив так багато сил, що на “Атлетіко” та Ла Лігу вже не вистачило – 1:1.

Чи вистачить на “Барселону”? По ідеї, має. Після дербі минуло 4 повні дні, а “Вершкові” не мають фатальних кадрових втрат. Вони у гарному настрої на тлі 6-матчевої серії без поразок і жодного разу не програвали на “Бернабеу” цього сезону. Вінісіус і Бензема – головна ударна сила – майже не підводять. До того ж у лютому гол плюс пас оформив перспективний 18-річний дебютант Альваро.

Хороших новин у Анчелотті точно більше, ніж поганих, і “Реал” вийде на Класіко впевненіше, ніж це було у недавньому Суперкубку. Тоді Мадрид мав проблеми, а “Барса” насолоджувалась переможною серією – зараз все навпаки. На полі ми це неодмінно побачимо.

Барселона

Виліт із Ліги Європи від “МЮ” (1:2) та нудна поразка на полі скромної “Альмерії” (0:1) розлютили Хаві – він навіть вийшов із себе на прес-конференції.

Тренера можна зрозуміти – “Барса” не програвала два матчі поспіль цілих 10 місяців. Також Хаві дістали травми – слідом за Дембеле та Педрі потягнув м’яз Левандовський. Виходить, до Мадриду каталонці приїдуть без трьох своїх найефективніших гравців. І як тут перемагати? Як уникати третього поспіль фіаско?

“Барса” все ще має найкращу оборону Ла Ліги, але “МЮ” показав її огріхи при тривалому потужному тиску. Рух м’яча міг би змінити все, але Педрі немає, а без нього не вийде. І що робити? Швидше за все, Хаві привезе команду до Мадрида, аби грати від оборони. У поточній ситуації головне для “Барси” не виграти, як було в Ер-Ріяді, а не програти надто крупно. Не треба забувати – через місяць на “Камп Ноу” пройде матч- відповідь, і тоді і Педрі, і Дембеле, і Роберт, ймовірно, будуть здорові.

“Реал” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

Цього сезону команди вже зустрічалися двічі. У 1-му колі Ла Ліги “Реал” на “Бернабеу” впевнено здолав “Барсу” 3:1, на що та відповіла не менш легкою перемогою в Суперкубку Іспанії з тим самим рахунком.

Ну, а якщо копнути глибше, то “Реал” домінував у Класіко у 2019-22 роках, але закінчилося це близько року тому перемогою каталонців на “Бернабеу” 4:0. З того часу головні матчі в іспанському футболі знову проходять більш-менш на рівних.

Орієнтовні склади

У “Реала” травмовані Ферлан Менді та Давід Алаба, що, ймовірно, змусить Анчелотті відправити ліворуч Начо – тим паче, той видав сильний відрізок у лютому. Також є проблеми і в Родріго.

У “Барселони” крім уже згаданих Педрі, Дембеле та Левандовського під великим питанням Ансу Фаті – у нього чергові проблеми з коліном.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Начо – Кроос, Чуамені, Модрич – Вальверде, Бензема, Вінісіус

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде – де Йонг, Бускетс, Кессьє – Рафінья, Ферран Торрес, Гаві