Єврокубковий сезон продовжувався для України не тільки на дорослому рівні, але й на юнацькому. “Рух” U19 забезпечив собі місце в 1/8-ій фіналу Юнацької ліги УЄФА, а тепер спробував здійснити ще одну сенсацію та стати другою командою в історії України, яка могла зіграти у чвертьфіналі Юнацької ліги УЄФА. Для цього необхідно було подолати однолітків з Мілана.

Юнацька ліга УЄФА, 1/8 фіналу

Мілан Італія – Рух Львів, Україна  1 : 0.

1 – 0. Дзеролі – 85.

Рух добрався до 1/8 фіналу, пройшовши Заглембе, Галатасарай та Інтер. Італійців вдалося перемогти в серії пенальті. Сьогодні на команду Віталія Пономарьова чекало ще одне апеннінське випробування. Жереб подарував у суперники Мілан. На матч прийшов сам технічний директор клубу Паоло Мальдіні.

Молодіжку “россонері” тренує знаменитий Іньяціо Абате, а грають під його керівництвом хлопці з досвідом у дорослому футболі (Стальмах, Траоре). На внутрішній арені успіхи Мілана U-19 не дуже, але в Європі вдалося обійти академії Челсі, Зальцбурга та загребського Динамо.

У прімавері Мілана стараються ставити футбол, який допоможе молоді без проблем з адаптацією перейти в головну команду. Абате вимагає за будь-яких умов осмислено виходити з оборони та будувати атаки через короткий/середній пас.

Рух вирішив скористатися цим і вмикав високий пресинг. Львів’яни розбирали опонентів і агресивно тиснули навіть на воротаря. Це спричиняло паніку у Мілана та змушувало розігрувати не ефективно. У господарів виникали помилки та втрати, за які, на жаль, покарати наші хлопці не могли.

А коли Мілан долав першу лінію та переводив м’яч у центр поля – відразу отримував простір для швидких атак. Центр поля Руха кілька разів провалився. Українці не завжди встигали за перепасовками суперників. Мілан виглядав легким, а Рух старався компенсувати це жорсткістю в єдиноборствах.

Перші шанси забити мав Стальмах. Польський легіонер “россонері” бив з лінії штрафного – Герета на місці. Потім поляк гостро вривався у штрафний з глибини, але воротар Руха знову виграв дуель. Ще був неточний удар Фольйо та спроба Траоре намалювати пенальті.

Рух наприкінці першого тайму перехопив ініціативу та побудував кілька непоганих атак. З кожного стандарту, зокрема аутів, команда Пономарьова витискала максимум. Чемпіони України навіть забили – удар Кітели парирував голкіпер, а добивання Добрянського п’ятою підправив у ворота Холод. Однак судді зафіксували офсайд.

Ситуація кардинально не змінювалася, жодна команда не мала явної переваги. Мілан краще атакував завдяки індивідуальним діям Траоре та Ель-Хілалі, які сміливо йшли в обіграш і шукали можливості для ударів. Однак Герета впевнено контролював площину воріт, а Траоре марнував свої шанси.

Львів’яни всіма силами зберігали інтенсивність, але в підсумку все-таки пропустили результативну атаку на власні ворота. Бакуне опинився вільним на правому фланзі та вирізав класну передачу в штрафний майданчик, а Дзеролі виграв повітря та забив вирішальний гол. Так завершився європейський похід Руха.