Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч розповів Sportske novosti, що не голосував за вибір кращих в номінації від FIFA The Best за підсумками року.

«Я розчарований ставленням FIFA до збірної Хорватії, тому що вважаю, що ми заслужили більше поваги з боку всесвітньої футбольної організації за результати, яких ми досягли в останні роки.

Незважаючи на це, погляньте на список з 14 претендентів на звання кращого гравця світу – крім чудового Модріча, де хорвати? Я не стану перераховувати людей з інших країн, тому що дуже поважаю кожного гравця і тренера, але хіба в списку не було місця для Матео Ковачіча, який став чемпіоном світу серед клубів і блискуче грав на ЧС? Чи не знайшлося місця і для Гвардіола, який увійшов до символічної збірної ЧС-2022 і Бундесліги. Хіба Ліваковіч не заслужив бути претендентом на звання кращого воротаря після того, що зробив на ЧС?

Я вважаю, що наша збірна заслуговує на більшу повагу – такого ж, яке проявляємо по відношенню до суперників ми самі.

Тому я вирішив, що не братиму участі в голосуванні в цьому році, але я сердечно вітаю всіх переможців із заслуженими нагородами, і особливо Луку Модріча з четвертим місцем».