Тренер Кременя-2 Ярослав Здирко поділився враженнями від матчу четвертого зимового кубка ПФЛ проти Лівого Берега (0:2)

На початку лютого новим наставником кременчуцького Кременя-2 призначено Ярослава Здирка. Контракт із новим головним тренером підписано строком на один на рік. Здирко – вихованець кременчуцького футболу. З 2012 року по теперішній час був дитячим тренером у наступних командах: Кремінь 2002, Кремінь 2006 та Кремінь 2014. У своїй ігровій кар’єрі виступав за місцеві аматорські клуби у великому футболі: Вагонобудівник, Комунар, Нафтохімік та в командах у футзалі: Олсу, Електроцентр, Деївка, JTI. Наразі грає за команду Інтер-Авто у Першій лізі міського чемпіонату з футзалу.

Кремінь заявився на Відкритий зимовий кубок ПФЛ, але перші три тури зіграв молождими вихованцями під керівництвом саме Здирка. Попри три поразки на старті, гра молодих футболістів надихає тренерський штаб і керівництво клубу. Про це пресслужбі ПФЛ заявив сам фахівець після поразки в четвертому турі Лівому Берегу (0:2).

‒ Пане Ярославе, як оціните гру вашої команди? Наскільки задоволені своїми підопічними?

‒ Вважаю, що попри поразку хлопці грали непогано. У нас дуже молода команда, в складі якої є чотири – п’ять гравців 2006 року народження. Звісно, є дуже багато моментів, над якими варто працювати, але матч я б не назвав провальним. Хочемо додати в переході із захисту в напад, але це за декілька тренувань не напрацюєш. Хлопцям не вистачає досвіду, але ми поступово прогресуємо.

‒ Що у команди не вийшло у другому таймі?

‒ Думаю, що швидкий пропущений м’яч нас дещо надломив. Хлопцям не вистачило сил на всю гру, адже ми поки не повністю готові всі хвилини грати у високому темпі. Важливо, що з кожним матчем функціонально додаємо. Думаю, що з цим у нас проблем не буде. Варто відзначити, що попри втому кінцівку протистояння ми витримали. Звісно, пропустили не обов’язковий гол зі стандарту, але будемо над цим працювати.

‒ Які у команди турнірні завдання на наступні матчі?

‒ Хочемо, щоб хлопці продовжували прогресувати від матчу до матчу. Для нас важливо підвести своїх підопічних в оптимальній формі до першого офіційного матчу в VBET UA Друга. Прагнемо вісім ігор в весняній частині сезону провести на максимумі своїх можливостей.

З всіма кременчуцькими вихованцями особисто знайомий. Приємно спостерігати за прогресом молоді. Ми знаємо їхні слабкі та сильні сторони і це допомагає в роботі.

Спеціаліст озвучив своє основне завдання. «Основне завдання нашої команди і тренерського штабу зокрема, це підготовка гравців для першої команди, це в свою чергу зобов’язує нас демонструвати змістовну гру та прогрес під час кожного наступного матчу, які можливі лише завдяки кропіткій та наполегливій праці на футбольному полі і поза ним», — сказав Здирко пресслужбі Кремня після призначення.

Пресслужба ПФЛ