Півзахисник “Полісся” Артем Козак розповів, чому вирішив приєднатися до житомирської команди:

“ ‒ Ви приєдналися до “Чорноморця” після початку сезону 20/21 і немало забивали, асистували. Можна сказати, там перезавантажилися після кількох складних команд?

‒ Напевно, так. Мені на той момент був потрібен свіжий ковток повітря. Справді, там я наче перезавантажився. Добре, що це сталося зі мною в “Чорноморці”. Ця команда залишається в моєму серці.

‒ Був варіант залишитися в “Чорноморці” Мороза? Адже ваших динамівських одноклубників було там чимало…

‒ Так. Але на той час уже був інтерес до мене з боку “Полісся”. Я вже поспілкувався з Юрієм Калитвинцевим і прийняв принципове рішення переходити в житомирський клуб. Юрій Мороз також зі мною говорив, у нас була продуктивна досить розмова. Він сприйняв мої слова про те, що в мене вже є попередня домовленість про перехід у “Полісся”, і не почав ставити палки в колеса, за що я йому дуже вдячний.

‒ Не найбільш очевидний варіант ‒ не піти з клубом в УПЛ, а почати все заново в Першій лізі. Що привабило в “Поліссі”?

‒ Насправді тут все очевидно. Полісся – це проект, який розвивається. Він має дуже серйозних власників, які в футболі мають амбітні плани. Юрій Калитвинцев, коли запрошував у Полісся, багато розповів про Геннадія Буткевича, місто Житомир, все те, що вже зроблено та робиться для Полісся. Тому вибір для мене був очевидним”, – сказав Козак.

Відзначимо, що у складі “Чорноморця” за сезон 2020/2021 півзахисник забив три голи і віддав три асисти у 21 матчі. За “Полісся” Козак зіграв 28 поєдинків, записавши до свого активу 15 результативних дій (9+6).