Юрій Гура: Мудрик та Зубков зараз набагато більше допоможуть збірній України, ніж Коноплянка

Колишній наставник “Олександрії” Юрій Гура прокоментував чутки про виклик Євгена Коноплянки на найближчі матчі збірної України:

“ – Я вважаю, що він дуже досвідчений футболіст, але яка буде зараз допомога від нього? У нашій збірні є футболісти набагато сильніші ніж Женя в його теперішній формі.

– Чи вірите ви в те, що цей варіант взагалі може стати реальним?

– Якщо чесно, мені складно уявити, що такий варіант стане реальним. Я сподіваюся, що це чутки та не більше цього.

– Можливо, збірній зараз не вистачає певних якостей, що виникла потреба в Коноплянці?

– Я вважаю, що я не та людина, яка може відповісти на це запитання, адже є головний тренер збірної, який планує для чогось викликати Коноплянку.

– Зможе Коноплянка нав’язати конкуренцію Мудрику та Зубкову?

– От я цього і не розумію. В нас є молоді конкуренти на лівому фланзі. Мудрик та Зубков зараз набагато більше допоможуть збірній, ніж Коноплянка. Також є Криськів, який себе гарно проявив у матчі проти “Ренна”. У нас є молодь, яку потрібно та варто розвивати.

– Чи можливий такий варіант, що Коноплянка не єдиний ветеран, який повернеться в збірну? Той самий Ракіцький має шанси опинитися в головній команді країни?

– Чесно кажучи, я взагалі не розумію та не бачу сенсу у виклику ось таких футболістів. Навіщо нам повертати людей, які мають мало ігрової практики? В нас футболісти за кордоном виступають і грають в кожному матчі. Для чого?” – відповів Гура.

Відзначимо, що найближчий офіційний матч збірна Україні проведе 26 березня у Лондоні проти Англії. Перед тим у “синьо-жовтих” ще відбудеться товариський поєдинок, однак про суперника УАФ ще не повідомляла. Ймовірно, це буде “Брентфорд”.

Коноплянка у цьому сезоні більше залучається до стартовому складі “Краковії”, однак в останніх трьох матчах поспіль 33-річний гравець не виходив з перших хвилин. У цьому сезоні на його рахунку один гол і два асисти у 15 зустрічах польського чемпіонату.

Максимович Назар

Recent Posts

Буффон назвав головного фаворита на Євро-2024

Екс-голкіпер збірної Італії та Ювентуса Джанлуїджі Буффон назвав Францію фаворитом чемпіонату Європи 2024 року в…

51 секунда ago

АПЛ. Манчестер Сіті переміг Тоттенгем та знову очолив турнірну таблицю АПЛ

Манчестер Сіті здобув виїзну перемогу над Тоттенгемом у межах перенесеного матчу 34 туру Англійської Прем'єр-ліги.Читати…

12 хв. ago

Полісся оформило перший літній трансфер

Житомирське Полісся почало укомплектовувати склад майбутньої команди Полісся-2, оголосивши про підписання контракту із македонським гравцем…

4 години ago

Джерело: Баварія повернулася до варіанту з Де Дзербі

Керівництво Баварії визначилося із фаворитом на посаду нового головного тренера.Читати далі

4 години ago

Дмитро Різник: Кожен хоче підняти над головою кубок, порадіти ще раз

Голкіпер "Шахтаря" Дмитро Різник на пресконференції напередодні фіналу Кубку України сезону 2023-2024 з "Ворсклою" поділився…

5 години ago

Микола Цимбал: робимо все, щоб у ЮКСА гравці почувалися комфортно

У Другій лізі найкращим тренером квітня визнаний головний тренер ЮКСА Микола ЦимбалЧитати далі

5 години ago