Чемпіонат Франції. 25-й тур
26 лютого, 16:00. Клермон-Ферран. Стадіон “Габріель Монп’є”
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Аолу (“Страсбур”)
Травмовані: Кофріє, Сейду, Гастьєн – Діарра, Делейн, Кавасіма

“Клермон Фут”

Останніми місяцями результати “Клермона” виглядають так ніби команда катається на гойдалках. На самому початку року підопічні Гастьєна здобули три поспіль перемоги, перегравши “Ліон” та “Анже” на виїзді та “Ренн” вдома. Проте з кінця січня в команди почалася інша серія – без перемог. Вона триває й досі і налічує вже п’ять матчів. При цьому, якщо в перших двох матчах вдалося зіграти внічию 0:0 з “Нантом” та “Ліллем”, то в останніх трьох поєдинках в “уланів” лише поразки. З рахунком 0:2 їх перемогли “Марсель”, “Монако” та “Ренн”. Так, можна списати ці результати на важкий календар, але нуль в графі забиті м’ячі в п’яти матчах поспіль – це дуже негативний показник за будь-яких обставин.

До речі, без голів завершився і перший матч “Клермона” зі “Страсбуром” зіграний в вересні. Що стосується матчів “уланів” вдома, то тут в команди немає певної тенденції: перемоги змінюються поразками та нічиїми в досить довільному порядку. За весь сезон до останнього часу у команди Гастьєна не було двох однакових результатів поспіль. Однак в лютому вони з’явились – дві поспіль поразки від “Марселя” та “Монако”. В цілому після поновлення сезону на “Габріель Монпьє” “Клермон” здобув лише чотири очки в п’яти матчах, але практично всі суперники були з верхньої частини таблиці. З менш статусними командами виходило краще: нічия з “Нантом” і “Монпельє”, перемоги над “Тулузою” й “Осером”.

Проте з такою результативністю в атаці в “Клермона” можуть виникнути проблеми з будь яким суперником. Менше за “уланів” наразі забили тільки три команди, що посідають три останні рядки в таблиці. Втім рятує доволі надійний захист – один з найкращих у другій половині таблиці.

“Страсбур”

“Страсбур” після міжнародної паузи почав демонструвати ознаки життя. Після звільнення Стефана команда вже здобула три перемоги, а це втричі більше ніж за перші 15 турів при старому тренері. Спочатку командою опікувався виконуючий обов’язки Ле Скорне і набрав з “Расінгом” сім очок після нічиєї з “Лансом” вдома та перемог над “Ліоном” (2:1) й “Монпельє” (2:0). Друга з них стала знаковою, оскільки вдома команда в чемпіонаті не перемагала з травня 2022 року.

Прихід постійного тренера – Антонеллі ознаменувався ще одною домашньою перемогою на “Стад де ла Мено”. Так, ці три очки були з розряду обов’язкових, оскільки були здобуті проти “Анже”, але для Соболя цей матч точно залишиться у пам’яті. Українець, який вийшов у старті, зробив першу результативну дію за нову команду, асистувавши Діалло при першому голі. Так, не обійшлося і без негативу, оскільки “Анже” забив з пенальті, який заробив Соболь.

Тим не менш, “Страсбур” вперше за останні тури залишив зону вильоту і може почуватися трохи впевненіше, але у Антонетті ще багато роботи, щоб врятувати “Расінг” цього сезону від вильоту до Ліги 2. Так на виїзді у команди чотири поразки в п’яти останніх матчах. Лише сенсаційна перемога над “Ліоном” трохи покращує картину на тлі поразок від “Аяччо” (2:4), ПСЖ (1:2), “Ренна” (0:3) та “Лілля” (0:2).