Ла Ліга 2022-23. 23-й тур
26 лютого, 15:00. Більбао. “Нуево Сан Мамес”.
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфікований: Дані Вівіан (“Атлетік”)
Травмовані: Андер Еррера – Александер Кальєнс, Ян Коуто, Валері, Ібраїма Кебе, Янхель Еррера
Під питанням: Іньїго Мартінес, Андер Капа – Тоні Вілья

“Атлетік”

Наступного тижня на “Левів” очікує перший півфінал Кубка Короля проти “Осасуни” у Памплоні, і саме цей поєдинок для них є пріоритетним на моменті. З іншого боку, у басків все ж буде час на підготовку, причому навіть на кілька годин більше ніж у суперника. Команда Ернесто Вальверде й так забагато втратила у чемпіонаті за рахунок кубкових успіхів, тож потрібно потроху надолужувати втрачене.

Після тривалої паузи “Атлетік” видав серію з п’яти матчів без перемог у Ла Лізі – дві нічиї на початку і три поспіль поразки – через яку помітно просів у турнірній таблиці. У першому лютневому поєдинку “Леви” нарешті перемогли, розібравшись вдома з “Кадісом” (4:1), а потім вдруге за два тижні виграли на “Местальї” у “Валенсії”. Якщо у Кубку Короля баски виграли 3:1, то у чемпіонаті здобули вольову перемогу 2:1. Втім, минулими вихідними команда Ернесто Вальверде знову програла, поступившись 0:1 у Мадриді “Атлетіко”. Суперник мав відчутну перевагу і закономірно переміг. Тим не менш “Атлетік” залишається на 7-му місці, зберігаючи непогані шанси повернутися на міжнародну арену після тривалої перерви.

Жирона

Каталонці у свою чергу тримаються у середині турнірної таблиці, але поки й близько не забезпечили собі збереження прописки у Ла Лізі. Від зони вильоту “червоно-білих” відділяє всього п’ять очок. Щоправда, від єврокубкової зони їх відділяє стільки ж пунктів. Головне, чого не вистачає команді Мічела – це стабільність. В першу чергу це стосується результатів. Проте в цілому роботу тренера варто розцінювати як задовільну, а може навіть як доволі якісну, бо все ж “Жирона” має свої, скажімо так, стиль та модель, і намагається дотримуватися цих базових пунктів у кожному матчі.

Лютий каталонці почали з непростої, але цілком заслуженої домашньої перемоги 1:0 (вирішальний гол на рахунку Борхи Гарсії) над “Валенсією”, яка нині котиться у прірву. Але у наступному матчі “рохібланкос” виглядали абсолютно безпорадно у виїзному поєдинку проти “Кадіса”, який гості вчисту програли з рахунком 0:2. Проте у наступній грі команда Мічела була вже яскравою та нестримною, знищуючи вдома “Альмерію”, одного зі своїх прямих конкурентів у боротьбі за виживання – 6:2. І дуже приємно, що до розгрому андалусійців активно долучився наш Віктор Циганков, на рахунку якого дебютні гол та асист у іспанській Ла Лізі.