Президент Ла Ліги Хав’єр Тебас висловився про справу про виплати “Барселоною” колишньому голові суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

Негрейра – екс-глава суддівського комітету Ла Ліги. У період з 2016-го по 2018-й “Барселона” виплатила на рахунки компанії Dasnil 95, яка належить Енрікесу, 1,4 мільйона євро. Клуб пояснив це тим, що платив за консультації молодих футболістів. Пізніше виявилось, що ці 1,4 мільйона євро це 95% обороту компанії в ті роки.

“Поки що вони тільки висловили глибоке занепокоєння і повідомили про початок внутрішнього розслідування, але не більше. Ніяких виразних пояснень не було, тільки повідомлення, з якого можна було зрозуміти, що подібним займалися всі клуби.

Якщо Лапорта не надасть розумного пояснення, він повинен піти у відставку. Йому доведеться його дати, можливо, там скоєно злочин”, – наводить його слова El Mundo.

Після публікації даних про виплати Лапорта заявив, що спортивні санкції неможливі – лише юридичне покарання. Він також заявив, що “Барселона” захищатиметься від справ проти неї.