Півзахисник «Краковії» Євген Коноплянка отримав виклик до національної команди. Про ситуацію висловився спортивний лікар Дмитро Бабелюк.

Вчора стало відомо, що Руслан Ротань, який везтиме збірну України як виконувач обов’язків головного тренера в Англію на матч кваліфікації Євро-2024, викликав у команду Євгена Коноплянку.

Такий вибір Ротаня здивував Бабелюка, на думку якого час Коноплянки вже далеко позаду.

«Можливий виклик Коноплянки до збірної дивує і з погляду медицини. Гравець уже давно пройшов свій пік, і у клубі виступає нерегулярно. За час кар’єри в Польщі Коноплянка вже мав ряд м’язових травм, вони ж переслідували його ще з часів Шахтаря».

Спортивний лікар також озвучив причину, через яку кар’єра Коноплянки після Шальке пішла на спад.

«За моєю інформацією, проблеми зі здоров’ям у гравця почалися ще в Шальке. Кожного міжсезоння Євген разом із Настасичем каталися на огляд та реабілітацію до відомого сербського реабілітолога Андре Мілутіновича.

Сербський фахівець допомагав гравцеві подолати проблеми з коліном, оскільки передчасно почали розвиватися дегенеративні процеси, що знищують хрящ. Швидше за все, саме ця проблема не дозволила йому отримати хороші пропозиції з Європи після Шальке», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.