Прімера. 22-й тур
18 лютого. Памплона. “Ель Садар”
“Осасуна” 22:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хосе Мунуера Монтеро
 Трансляція: MEGOGO, Volia TV

Осасуна

 “Осасуна” зараз лише на 3 очки відстає від 6-го місця і, відповідно, єврокубків, але вона перемогла лише раз в останніх 8 турах. Тобто це найгірший для червоних відрізок з літа.

Лише вдалий виступ у Кубку, де команда Ягоби Аррасате дійшла до півфіналу, рятує тренера від критики. Так-то гра не дається. За останній місяць “Осасуна” лише раз зіграла “на нуль” у 6 матчах – і це була нічия 0:0 проти скромного “Вальядоліда”. Навіть безнадійний “Ельче” – і той вистояв проти червоних (1:1).

Справи вдома на “Ель Садарі” не набагато кращі – 6 перемог у 10 матчах, але, водночас, “Осасуні” не вдалося зупинити жодного топа. “Барса” перемогла її 2:1, “Атлетіко” – 1:0, “Реал Сосьєдад” – 2:0. І як грати із Мадридом? На що сподіватись? З робочих варіантів лише… диво.

Реал

 Ну, і ще “Осасуна” може сподіватися на втому та ротацію лідера. Все-таки “Реал” грає по два матчі на тиждень, а памплонці – по одному.

Хоча, треба визнати, Мадрид поки що тримається достойно. Так, були проблеми на полі “Мальорки” (0:1), але там дуже не вистачало центрфорварда (читай – Бензема). У цьому сенсі в Памплоні на “Вершкових” теж неминуче чекають труднощі, адже Карім матч пропускає. З іншого боку, решта ліній працюють чітко, та й календар хоч і щільний, але специфічний – араби та безглуздий “Ельче”. Їм Мадрид легко накидав 13 голів.

Попереду у “Вершкових” виїзд на “Енфілд”, але Карло Анчелотті та його команда досить досвідчені, щоб думати лише про найближчу гру. Це не буде яскраво та вишукано, але “Реал” вийде, щоб знайти шлях до перемоги. У поточній Ла Лізі йому це вдавалося на виїзді у 8 випадках із 11.

“Осасуна” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Осасуні” вдалося стримати “Реал” на його полі – пам’ятайте, як Кіке головою закинув м’яч за спину Луніну? Оце воно.

Ну, а якщо дивитися глобальніше, то памплонці не перемагають Мадрид із січня 2011 року! З того часу їм 5 разів вдавалося зачепитися за нічию, але не більше того.

Орієнтовні склади

 “Реал” має хороші новини і погані. З хороших – повернення у стрій Куртуа і Вінісіуса, з поганих – відсутність у заявці Крооса та Бензема. Здається, обох ветеранів готують уже на “Ліверпуль”. У “Осасуни” справи ще гірші, адже кадри у неї обмежені, і при цьому лідер її атак Чімі Авіла пропустить гру через перебір карток. Окрім нього не зіграють також рольовики Крус, Пенья, Орос та Відаль – і це також проблеми.

“Осасуна”: Айтор Фернандес – Монкайола, Арідане, Давід Гарсія, Ману Санчес – Ібаньєс, Торро, Мой Гомес – Рубен Гарсія, Будимір, Абде

 “Реал”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Алаба – Себальос, Чуамені, Камавінга – Вальверде, Родріго, Вінісіус