Футбольний клуб “Барселона” потрапив в епіцентр гучного скандалу в Іспанії. Каталонський гранд можуть звинуватити в підкупі суддів.

Напередодні на радіо SER Catalunya повідомили, що “Барселона” платила гроші колишньому віце-президенту Технічного комітету суддів Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

За даними джерела, каталонський клуб в період з 2016 по 2018 роки заплатив майже 1,5 млн євро компанії “DASNIL 95”. Вона належить Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.

Повідомляється, що “Барселона” заплатила 532 тисячі євро в 2016 році, 541 тисячу євро в 2017 році і 318 тисяч євро в 2018 році.

Примітно, що останній раз платили в червні 2018-го, що збіглося з приходом нового складу комітету і відходом Енрікеса Негрейри.

Видання El Confidencial додало, що з 2003 року Негрейра отримав від “Барселони” 4,7 мільйона євро. А в період з 2016 по 2018 рік, платежі, які надходили від каталонського клубу, склали 95% обороту компанії “DASNIL 95”.

Як повідомляє видання Marca, прокуратура Іспанії почала розслідування у справі “Барселони”.

Зазначається, що Енрікес Негрейра і його син вже дали свідчення в прокуратурі. Колишній віце-президент технічного комітету суддів запевнив, що ніколи не допомагав “Барселоні” покращувати ставлення суддів до команди і що ці платежі, за якими він не надав рахунки, були пов’язані з консультаційною роботою, яка полягала в роз’ясненні гравцям того, як вони повинні вести себе під час зустрічей з суддями.

Він також дав їм рекомендації щодо того, що вони можуть чи не можуть робити залежно від того, хто є арбітром, який судить матч.

При цьому заявляється, що Негрейра “не надав жодних документів, що підтверджують, що він надавав “Барселоні” послуги“.

Хосе Марія Енрікес Негрейра працював віце-президентом технічного суддівського комітету з 1994 по 2018 рік. Раніше він також працював суддею-між 1975 і 1992 роками.