15 лютого 2023 року. Туреччина BGV Winter Cup. 2-й тур
 “Ворскла” (Полтава) – “Верес” (Рівне) 0:0, пен. – 5:4

Серія пенальті: Сефері 1:0, Шух 1:1, Чеснаков 2:1, Гайдучик 2:2, Кравець 3:2, Гагун 3:3, Скляр 4:3, Кучеров 4:4, Лопес 5:4, Пасіч 5:4 (воротар)

“Ворскла”: Ісенко, Пердута, Хрипчук (Яворський, 77), Чеснаков, Кравець, Юрченко (Скляр, 87), Павлюк, Степанюк, Сефері, Лопес, Феліпе

 “Верес”: Ющишин, Балан (Квасний, 17), Маткобожик, Курко, Гагун, Кучеров, Кльоц (Шух, 72), В.Шарай (Пасіч, 46), Дахновський (Блізніченко, 46), С.Шарай (Лебеденко, 46), Шестаков (Гайдучик, 46)

Попередження: Гайдучик, 86

Зустріч суперників по Прем’єр-лізі затримали. На цілу годину. Чому? Без пояснень. Навіть для пресової служби “Ворскли”, котра намагалася з’ясувати причини таких змін…

Перша небезпека в матчі – вже на 4-й хвилині. Від “Ворскли”. Степанюк технічно закинув в карний майданчик на Феліпе, той прийняв м’яч на груди й з-під Гагуна пробив під ближню стійку – удар хоча не сильним вийшов, однак Ющишин відвів загрозу. Рівняни відповіли гарним пострілом за штрафного у виконанні Влада Шарая – полтавцям, мабуть, пощастило, що поруч зі стійкою.

Подальша гра деякий чес проходила без воріт. І без моментів. “Ворсклі” ніяк не вдавалося реалізувати свою перевагу. Загрози пішли після 30-й хвилині. В одному випадку зусилля партнерів завершував Павлюк, в іншому – Степанюк. Ющишин двічі продемонстрував, що він не гірше за конкурента Когута.

Характер гри по перерві не змінився. “Ворскла” більше атакувала, “Верес” – захищався та чекав на свій шанс. На 60-й хвилині стався цікавий момент, який викликав чимало запитань до арбітра з боку полтавців. Лопес увійшов до штрафної з правого краю й прицільно пробив у дальній кут – голкіпер “Вереса” парирував м’яч, на добивання кинувся Степанюк, однак впав на газон після підкату Гагуна. Пенальті? Свисток промовчав…

Поки “ворскляни” думали-гадали, а чи була “точка”, рівняни ледве не досягли успіху. Блізніченко виконав кутовий – Лебеденко головою замикав, Ісенко вже нічим не міг допомогти своїй команді, та “Ворсклу” врятувала стійка. А на 68-й хвилині вже “Верес” мав подякувати стійці після пострілу Сефері.

А який момент був у Пасіча на 75-й хвилині! Хавбек “народного клубу” все робив правильно, прийняв м’яч у карному майданчику, бив під дальню стійку, та надійно зіграв Ісенко. Взагалі, можна сказати, що це був день голкіперів – обидва діяли напрочуд вдало. Тож фінальний свисток арбітра сповістив про нічию та чергову на турнірі серію пенальті.

І знову гравці “Вереса” програли в “лотереї”. Доводиться визнати, що пенальті – то не їхня сильна сторона…