Ліга чемпіонів Плей-офф, 1/8 фіналу
 15 лютого, 22.00. “Ян Брейдел” (Брюгге)
Головний арбітр: Давіде Масса (Італія)
Пряма трансляція: Мегого Футбол 2

“Брюгге”

На початку року керівництво бельгійського клубу оголосило про відставку Карла Хуфкенса. У чемпіонаті команда провалилася і ці результати бельгійський тренер не зміг перекрити куражем у головному турнірі Європи. Наразі команда грає під керівництвом молодого англійського тренера Скотта Паркера. Поки що рано робити висновки, але кардинально гра не покращилася, а навпаки, “Брюгге” почало пропускати майже в кожному матчі. Була надія, що з приходом нового тренера більше шансів отримає український форвард Роман Яремчук, але й нині частіше потрапляє в основу ганець Сова. Його поява у старті швидше за все буде і у матчі з “Бенфіко”ю.

Головною зіркою бельгійців можна назвати воротаря Симона Міньйоле. Ветеран, якому у збірній своєї країни доводиться задовольнятися роллю вічного дублера Куртуа, у клубі є одним із творців найкращого євросезону “Брюгге” за багато років.

Зазначимо, що наразі травмовані Сков Ольсен та Ютгла. Втрати серйозні, адже ці футболісти є важливими гравцями основи.

“Бенфіка”

Португальський гранд продовжує грати у яскарвий футбол. Незважаючи на те, що “орли” залишилися без однієї з головних зірок – Енцо Фернандеса, який перейшов до “Челсі”. Щоправда, він був із командою лише півроку. Атака, як і раніше, дуже небезпечна, особливо виділяються Маріо та Рафа Сільва. До речі, трансфер Енцо став найдорожчим в історії англійського футболу. В іншому кадрових проблем у “орлів” немає.

Із результатами проблем також немає. Поступилися у матчі Кубка Португалії проти “Браги”, але там мало місце раннє вилучення. Та й деяким лідерам був наданий відпочинок перед стартом Ліги чемпіонів, що дає зрозуміти який турнір у “Бенфіки” у пріоритеті. У чемпіонаті “Бенфіка” лідирує з перевагою у п’ять очок, забивши 51 гол у двадцяти матчах.

Особисті зустрічі між командами

Це перша зустріч команд. Особливе значення гра може мати для Яремчука, якому не вдалося закріпитися в “Бенфіці”. Чекаємо на появу Романа у другому таймі.

Цифри та факти

  •  Загальна вартість складу “Брюгге” згідно з Трансфермаркетом 173,75 млн євро.
  • Вартість складу “Бенфіки” – 277,5.
  • Останні 4 матчі у чемпіонаті Португалії “Бенфіка” виграла всуху, забивши при цьому одинадцять голів.
  • “Брюгге” пропускає у 5 домашніх матчах поспіль.
  • Остання перемога на “Ян Брейдел” була ще в жовтні минулого року.