Українська асоціація футболу вляпалася у черговий скандал. Цього разу організація продавала календарі із картою України, де не було контуру Закарпатської області.

УАФ заробляє кошти для українського футболу різними способами. Одним із таких є реалізація друкованої продукції, у тому числі й календарів.

Як повідомляє телеграм-канал «КДК», весь минулий рік Українська асоціація футболу продавала особливий календар, присвячений своєму 30-річчю, на якому було зображено контур карти України, правда з одним нюансом – без Закарпатської області.

Продавався календар за 250 гривень на 2022 рік і наприкінці його була сторінка з календарем на 2023 рік, саме там і помічено відсутність одного з регіонів України.

УАФ вже відреагувала на інцидент, опублікувавши заяву з вибаченнями та поясненням ситуації.

«Друзі, нам дуже шкода це констатувати, але в сувенірному календарі УАФ за минулий рік було допущено прикру помилку. На одній із сторінок календаря на карті України дизайнер примудрився «втратити» цілу Закарпатську область. Дякую уважним уболівальникам, які й помітили помилку!».

Також прес-служба УАФ повідомляє, що дизайнеру було оголошено догану, його зобов’язали перерахувати гроші на допомогу ЗСУ та придбати додому карту України.

Як повідомляє телеграм-канал “Взбірна”, УАФ вже випустила оновлену версію календаря на поточний рік. Там цю помилку вже виправлено.