В межах тренувально-навчальних зборів Динамо провело черговий спаринг – у суперниках румунська Політехніка.

Товариський матч

Динамо Київ – Політехніка Румунія  2 : 0.

1 – 0. Волошин – 32.

2 – 0. Царенко – 66.

Це був вже восьмий спаринг команди Мірчі Луческу на зимових зборах у Туреччині. Раніше Динамо програло Рапіду (0:4) та Марібору (0:2), розписало нічию з Аустрією (2:2), але потім видало серію з чотирьох перемог поспіль. Кияни здолали Унірю Деж (5:1), Вайле (2:0), Шкендію (1:0) і Сілекс (4:0).

Політехніка виступає у другій лізі Румунії. Команда, яка представляє місто Ясси, посідає друге місце турнірної таблиці, відстаючи від лідера другого дивізіону на 2 очки.

У черговому, вже восьмому, спарингу Динамо зійшлось з Політехнікою. Один з лідерів Другої ліги Румунії мав пропускати вже на другій хвилині, коли Беніто вивів Волошина сам на сам з голкіпером – останній встиг згрупуватись і відбив удар ногами. За мить вже Супряга міг виходити віч-на віч з воротарем, але арбітр зафіксував офсайд. За трохи Волошин на своїй половині поля відібрав м’яч у суперника, пройшов з м’ячем півполя лівим флангом, увірвався у штрафний і пробив – вище воріт. Харрісон небезпечно огризнувся ударом з далеку – над поперечиною.

На 11-й хвилині Динамо ледь не пропустило: захисник не знайшов нічого кращого, ніж відпасувати на Моргуна, якого одразу ж кинулись пресингувати суперники. Валентин з м’ячем побіг до центру своїх воріт, перечепився, впав, але встиг відкинути сферу на кутовий. Після навісу зі стандарту круглий відскочив до Харрісона і той з розвороту потужно пробив – поперечина стала на заваді голу. Супряга вдруге виходить на побачення з голкіпером, але знову офсайд.

В середині тайму гра трохи заспокоїлась, але, як виявилось згодом, це було затишшя перед бурею. Крістя і Андрієвський обмінялись ударами, а згодом Динамо вийшло вперед: Дубінчак пройшов лівим флангом, прострілив на Волошина, а той, замість того, щоб віддати на Супрягу ліворуч, завдав точного удару у дальній кут. Наприкінці тайму Владислав мав третій шанс поквитатись з голкіпером Політехніки, але не зумів обіграти Яноша Брінзу.

По перерві Крістя вирішив пробити з далеку і повторив “супутникбол” Руслана Маліновського. На 65-й хвилині Динамо подвоїло свою перевагу: Царенко перехопив поперечину передачу суперника на партнера, обіграв захисника і закотив у ворота повз голкіпера. Луческу провів серію замін, випустивши Вівчаренка, Малиша, Сироту, Попова, Шепелєва, Лонвейка, Кабаєва і Горбача. Шепелєв майже одразу міг потроювати перевагу Динамо, але влучив у поперечину. На останні 15 хвилин замість Моргуна вийшов Ігнатенко і сходу врятував киян від гола, у карколомному стрибку потягнувши м’яча з лівого кута.

Зрештою, поєдинок так і завершився впевненою перемогою Динамо, яка стала вже п’ятою поспіль на турецьких зборах.