Різний настрій. “Спеція” випереджає зону вильоту лише на одне місце. Програла чотири попередні матчі у всіх турнірах. “Емполі” розпочинав тур на рівні з очками з двома командами з Топ-10.

Не програв в шести матчах поспіль перед тим, як поступився у Римі “Ромі”. Господарі тут були фаворитом. Але їм довелося відіграватися. Вони повернулися з 0:2 в останній чверті матчу так само, як втратили 2:0 у попередньому домашньому матчі проти “Торіно”.

Серія А. 22-й тур

Емполі. “Карло Кастеллані”

“Емполі” – “Спеція” 2:2

Голи: Камбіагі 71, Віньято 90+4 – Верде 25 (пен.), 31

Вилучення: Парізі 21 (пряма червона) – Еспозіто 49 (друга жовта)

Вже на 21-ій хвилині “Емполі” залишився вдесятьох. Коли Вісневські замкнув головою, а Парізі на лінії воріт інстинктивно відбив рукою. Чудовий Вікаріо відбив від Верде і пенальті, і добивання. Але партнери Гульєльмо по команді вбігли до штрафного майданчика зарано, і ВАР зажадав перебити. 1:0. Проти удару Даніеле здалеку у “дев’ятку” кіпер вже нічого не міг вдіяти. А біля протилежних воріт Реца вибив з лінії.

На початку другого тайму склади вирівнялися. “Емполі” почав тиснути. Матч він закінчив з 65:35 за володінням м’ячем та 25:9 за ударами по воротах. І в результаті зрівняв рахунок. Форвард Капуто з флангу виклав трохи назад. Віньято добив на 94-ій хвилині після серії ударів та рикошетів.

“Емполі” прямо зараз в Топ-10, “Спеція” в п’яти очках над зоною вильоту.

Віктор Коваленко залишився поза заявкою “Спеції” через травму.