Чемпіонат Англії. 23-й тур
11 лютого. 19:30. Борнмут. Стадіон “Дін Курт”
Де подивитися: Setanta Sports
Дискваліфіковані: Бруно Гімараес (“Ньюкасл”)
Травмовані: Маркус Таварньє, Льюїс Кук, Домінік Соланке (всі – під питанням), Джек Стівенс, Ллойд Келлі, Раян Фредерікс, Джуніор Станіслас, Девід Брукс – Еміль Крафт, Метт Таргетт, Хаві Манкільо

“Борнмут”

Гарі О’Нілу поки що не вдається зупинити круте піке, в якому знаходиться команда. Поразка в попередньому турі від “Брайтона” (0:1) стала для “Борнмута” п’ятою в останніх шести матчах. Після перерви на чемпіонат світу “вишні” здобули лише одне очко, через що стрімко скотилися в зону вильоту.

У команди простежуються серйозні проблеми в атаці (забито лише один гол в останніх шести поєдинках), які пов’язані з втратою через травми Домініка Соланке і Маркуса Таварньє. Та попри всі негаразди і скрутне турнірне становище “вишні” не виглядають приреченими на виліт. У попередньому турі “Борнмут” дав справжній бій “Брайтону”, а перед тим повинен був забирати всі три очка у важливій для себе битві з “Ноттінгем Форест” (1:1). Саме в цих двох матчах й далася взнаки відсутність Домініка Соланке, який за підсумками минулого сезону став найкращим бомбардиром команди.

“Ньюкасл”

Залишивши у 2020 році за власним бажанням “Борнмут”, Едді Гау марно часу не гаяв. Англієць побував на стажуванні у Дієго Сімеоне в мадридському “Атлетіко”. Найкраще з побаченого 45-річний спеціаліст тепер застосовує у “Ньюкаслі”. “Сороки” видали серію з 542 хвилин без пропущених голів, у дванадцяти матчах втримали свої ворота у недоторканності і досі залишаються командою, яка у поточному сезоні АПЛ пропустила найменше. Цікаво, що востаннє “Ньюкасл” поступався у рахунку якраз у матчі з “Борнмутом”, який відбувся у середині вересня.

Втім, останнім часом позиції “сорок” у зоні Ліги чемпіонів похитнулися. Марнотратство підопічних Едді Гау у завершенні атак призвело до втрати чималої кількості очок. Зокрема у попередніх п’яти турах “Ньюкасл” здобув лише одну перемогу, через що відстав від “Манчестер Сіті” і “Манчестер Юнайтед”, а також впритул підпустив до себе “Тоттенгем”.