Президент США Байден заявив в інтерв’ю PBS NewsHour, що президент путін “вже втратив Україну”, а “допомога Україні під час російського вторгнення є безстроковою”.

“У Путіна немає жодного шансу – він вже втратив Україну. Він думав, що якщо він вторгнеться в Україну, то, по-перше, кожен російськомовний зустріне його привітно і скаже: “Заходьте”. По-друге, він думав, що станеться те, що НАТО розвалиться, НАТО нічого не робитиме, вони будуть боятися діяти. Спустіться вниз, нічого з цього не відбувається”.

Байден також відповів на критику з боку невеликої групи законодавців-республіканців, які припустили, що в Україну надходить занадто багато американської допомоги. Джуді Вудрафф з PBS згадала депутата Джима Джордана, який запропонував, щоб гроші, витрачені в Україні, йшли американцям. У відповідь Байден голосно розсміявся:

“Якщо ці хлопці не хочуть допомагати Україні, я розумію, вони не хочуть цього робити, але що вони будуть робити, коли… Росія прокотиться через Україну, або в Білорусь, або кудись ще?”