Зігравши комбінованим складом (поруч із молодими футболістами – наддосвідчені Паньків і Довгий), «жовто-чорні» розгромили словенський «Кршко» – 4:0.

Товариський матч.

4 лютого 2023 року. Умаг, Хорватія.

«Рух» (Львів, Україна) – «Кршко» (Словенія) – 4:0 (3:0).

Голи: Рогачов, 29; Квасниця, 37, 41; гравець на перегляді, 71.

Нереалізоване пенальті: Карабін, 10 (воротар).

Попередження: Непейпієв, 73.

«Рух»: Паньків (Бакус, 59), гравець на перегляді (Король, 59), Товарницький, Теслюк, Джеферсон, Довгий (Хмельовський, 66), Рогачов (Бойко, 46), Квасниця (Ніколаєв, 57), Непейпієв, Карабін, гравець на перегляді (гравець на перегляді, 46).

На 9-ій хвилині в межах штрафного майданчика словенської команди збили Карабіна – пенальті. Однак сам постраждалий не реалізував його – пробив у правий від воротаря кут низом, проте його задум розгадав голкіпер словенської команди.

«Кршко» в певний період сміливо грав за рахунок дій легіонерів (особливо Шимби Оламби), подекуди нав’язував львів’янам свої умови. Напівмоменти створювали і «рухівці». Зокрема, на 25-ій хвилині після подачі кутового гострота виникла біля воріт словенців, але захисники разом із воротарем ліквідували загрозу.

Та все ж перевага в класі «жовто-чорних» далася взнаки. Під час однієї з атак Рогачов наважився на удар із-за меж карної зони та виявився правим – вийшло влучно в кут воріт – 1:0.

Подвоїли рахунок футболісти «Руху» після помилки захисників «Кршко», в результаті чого Квасниця вивалився сам-на-сам із голкіпером, упевнено обіграв його та закотив м’яч у порожні ворота – 2:0. Невдовзі той же Квасниця оформив дубль, коли замкнув простріл із лівого флангу, – 3:0.

На початку другого тайму цікаву комбінацію розіграли Непейпієв і Джеферсон – Руслан цілив у дальню «дев’ятку», однак трохи не влучив. На 54-ій хвилині голкіпер «Кршко» врятував свою команду, здійснивши чудовий сейв після удару форварда, який перебуває на перегляді в «Русі».

А на 71-ій – «жовто-чорні» забили вчетверте. Карабін майстерно зіграв поблизу карної зони й організував хороший гольовий момент для гравця, який перебуває на перегляді, а той не схибив – 4:0.

Гравці львівського клубу й надалі володіли беззаперечною перевагою, створювали небезпеку біля воріт суперника, проте до голів справа більше не дійшла.