Чемпіонат Франції. 22-й тур.
5 лютого 2022 року. 16:00. Страсбур. Стадіон “Де Ла Мено”
Трансляція: MEGOGO, Volia TV
Травмовані: Лієнар, Ньямсі, Кавасіма, Бельгард, Делейн, Перрен – Макуана, Сен-Люс, Берто

“Страсбур”

Ефекту від звільнення Стефана, як виглядає, вистачило “Страсбуру” лише на кілька матчів. Після того як команду очолив Ле Скорне пройшло чотири матчі і після чотирьох очок в перших двох зараз у “Расінга” вже серія з двох поразок. Очки вдалося здобути з “Лансом” вдома, при чому представник топ-3 вимушений був відіграватися. Потім була перемога над “Ліоном” на виїзді 2:1. Вона стала доволі несподіваною з огляду на те, що за решту сезону у команди була тільки ще одна перемога. Проте далі “Страсбур” знову повернувся на свій звичний рівень результатів цього сезона. Вдома після голу Гамейро підопічні Ле Скорне дозволили двічі відзначитись Даллінга з “Тулузи” – 1:2. В гостях у “Ренна” опонент не залишив “Страсбуру” шансів, розгромивши 3:0.

Прикро, що до останніх двох поразок має відношення і Едуард Соболь. Українець двічі виходив у стартовому складі, але зробити більш надійною оборону своєї нової команди поки не зміг. В цілому ж Соболь відверто не провалювався, але рівень “Страсбура” зараз не дуже високий.

Вдома справи “Расінга” йдуть навіть гірше ніж на виїзді. В цьому сезоні не вдалось здобути жодної перемоги на “де ла Мено” – шість нічиїх та п’ять поразок. В останніх п’яти матчах вдома було взято всього три очки. При чому тричі за цей період “Страсбур” забивав два м’ячі за матч, але й цого не вистачало для перемоги – в кращому випадку нічиї 2:2. Тож проблеми команди Ле Скорне в обороні очевидні і взяти реванш у “Монпельє”, який обіграв “Расінг” в першому колі – 1:2, буде непросто. “Страсбур” взагалі невдало грає проти цього опонента, здобувши лише одну перемогу в останніх семи матчах у всіх турнірах і в п’яти матчах Ліги 1 зокрема.

“Монпельє”

“Монпельє” останнім часом зміг вдало проявити себе лише в гостях. Ще наприкінці грудня була несподівана перемога 2:0 над “Лор’яном”, а минулий виїзд подарував “паладинам” успіх з таким же рахунком проти мешканця зони вильоту – “Осера”. Тоді все вирішив дубль Мавідіді. В решті матчів були поразки при чому достатньо безнадійні. Проте це не може особливо дивувати з огляду на суперників. Вдома підопічні Піто поступилися “Марселю” 1(1:2) і ПСЖ (1:3). Також була поразка від “Нанту” 0:3, її можна було бу никнути, якщо б не два вилучення у “Монпельє”. На виїзді “Ніцца” завдала “паладинам” найболючішої поразки, забивши шість м’ячів у ворота Омліна.

Швейцарського голкіпера вже немає в клубі, але гра в обороні залишається проблемою. Лише три команди в цьому сезоні пропустили більше за “паладинів”. 43 м’ячі це більше ніж два м’ячі за матч в середньому. Хоча в останніх переможних матчах і вдавалось не пропускати, але зважаючи на результативність “Страсбура” втримати свої ворота на замку і на цей раз буде важко.

Цікаво що всі три перемоги на виїзді “Монпельє” здобував без пропущених м’ячів. Окрім двох нещодавніх щей над “Брестом” в серпні – 7:0. Але в цілому гру в гостях “паладинів” не назвеш вдалою. Шість поразок в десяти матчах, нерідко вони були з великим рахунком.