Челсі та Фулхем зіграли внічию (0:0) у 22 турі чемпіонату Англії 2022/23.

Михайло Мудрик дебютував на Стемфорд Брідж. Команда українця прагнула взяти реванше за недавню поразку 1:2, коли Феліш дебютував з вилучення. Два моменти поганої взаємодії Мудрика і Маунта на старті. Спочатку Михайло покотив надто оптимістично, а потім Мейсон банально перетягнув, тож захисник прочитав лінію передачі, не дозволивши українцю скористатись ривком.

Енцо дебютує ризикованими обіймами з Мітровічем. Серб просив пенальті, але 121-мільйонного чемпіона світу пошкодували. Мудрика кілька разів пристойно накривають ще на половині поля Челсі. Один із подібних епізодів завершився першим ударом. На 10 хвилині Сілва заблокував Декордову-Ріда. Той же Тьягу зробив усе, аби команда Поттера вперше пробила хоча б на 20 хвилині, якщо не рахувати спокійно заблокований дальній постріл Маунта на 18-й. Однак Хаверц зловив класне закидання бразильського центрбека в офсайді, ще й програвши дуель тет-а-тет земляку Лєно.

І знову “дачники” гостріше атакують. Мудрик програє стик, Кукурелья підхоплює, але помиляється. Миттєве переведення Андреасу Перейрі в центр – Кепа ефектно тягне дальній удар. Нічого не виходить у Мудрика. Зате Енцо Фернандес показав свій клас на 32 хвилині. Блискучий пас з глибини, Маунт переводить з лівого флангу в центр, Хаверц дає по горобцях з кількох метрів. Бадіашиль вибив зі своєї половини, той же універсальний німець виборов ударну позицію, проте не влучив у дальній.

Енцо скористався тиском Маунта та Галлахера, відібрав і відразу ж запустив по правому фланзі Зієша – марокканця не вистачило на прицільний удар. Постійно на мить не встигає Мудрик. Досить грубий фол проти Тете (не плутати з тим, що грав за Шахтар), в УПЛ уже б жовте світло перед собою побачив. Зієш втратив володіння в центрі, але партнери відпрацювали так, що марокканець отримав купу простору і виправився розкішним дальнім пасом. Хаверц перекинув голкіпера, однак влучив у стійку.

Мудрик награвся. Уже у перерві українця замінив ще один новачок Мадуеке. Нічого особливо не змінюється. Вілліан сміливо йде на кількох суперників і пробиває не дуже вдало – під статистику для Кепи. Андреас грубо полетів прямою ногою. Щастя Перейри, що встиг зіграти в м’яч, бо VAR був готовий уже радити вилучення. Мадуеке сміливо пішов на кількох суперників, але останній пас міг бути і кращим. Джеймс шукає Ноні на дальній стійці, однак Тете легко читає все.

Перейра і Палінья пробивають з інтервалом у кілька секунд. Португалець нині просто випалює центр поля. Фулхем удвічі частіше контактує з м’ячем у штрафному суперника, ніж Челсі. Мудрик, звісно, міг зіграти краще, але проблема точно не в ньому одному. Мітровіч з центра поля спробував перекинути Кепу – іспанець ледь встиг витягнути з-під поперечини. Енко теж вирішив бахнути здалеку, повз ворота. Соломон міняє Вілліана на 75 хвилині. Легенда Шахтаря замість вінгера, який досі належить “гірникам”.

Серія ударів Челсі. Енцо і Галлахер здалеку. Маунт у штрафному. Найкращу ж нагоду, вінець цих зусиль, загубив 12-мільйонний Датро Фофана. Івуарієць отримав блискучий пас від Галлахера, обіграв голкіпера і захисника, але Тім Рім, як справжній капітан, заблокував удар на лінії порожніх воріт. Фулхем сміливо завершує. Ще одна ударна атака гостей. Не вистачає влучності, але в Челсі й того немає. Стерлінг викручує у дальній верхній кут, але снаряд летить надто повільно та зручно для Бернда Лєно. Шостий у таблиці Фулхем продовжує випереджати Челсі (9 місце) на 2 бали.

Класичний матч з останніх для команди Поттера. Цілком награли на перемогу, принаймні були зобов’язані забивати щонайменше на 1 гол більше. Тільки ось з Крістал Пелас Хаверц хоч щось реалізував, а сьогодні мазав. Погані новини для Мудрика. Мадуеке вийшов замість нього і зіграв значно жвавіше. Виграв усю боротьбу, тоді як українець програвав практичну кожну дуель та й взагалі виглядав зовсім не схожим на феєричного себе з матчу проти Ліверпуля.

Конкурент створив бодай ці 2 моменти. Достатньо подивитися на гостроту передач, які збільшують імовірність забити. Мудрика немає навіть у топ-15. Голкіпер Челсі Кепа і то був залученішим до комбінаційної гри. Водночас дуже сумувати не варто – підтвердженою причиною швидкої заміни стала не травма чи розчарованість тренерського штабу, а застуда. Поттер продовжує сміливо ставити на молодих гравців, і не хочеться втрачати час. Вінгер збірної України ризикнув вийти у не зовсім готовому стані. Прогадав, класно організований суперник не дав розгулятися.

Є і позитивні моменти. Цілих 10 відновлень володіння Енцо Фернандеса вражають. Як і його лідерські позиції за відбираннями (5 з 6 спроб успішні), довгими передачами (6 з 7), цілих 9 виграних єдиноборств з 12 чи 3 виноси головою. Так, наразі фанати суперників можуть зловтішатися, мовляв, усі ці сотні мільйонів не допомагають перемагати навіть міцного середняка. Однак якість чемпіона світу помітна з перших хвилин в АПЛ. Аргентинець уже залучений у пасову роботу більше за всіх інших, крім дуету центральних оборонців.