Новим керманичем команди з Горішніх Плавнів став Сергій Дірявка — відомий у минулому футболіст, який останнім часом працював у тренерському штабі «ВПК-Агро» та «Перемоги».

Клубне керівництво поставило перед ним завдання — зберегти прописку в першій лізі. Зробити це буде складно, адже в «Гірника-Спорту» є суттєві кадрові проблеми.

А фаворит, «Полісся», на закордонному зборі в Туреччині зіграв черговий спаринг, підписавши мирну угоду з однією з найсильніших команд Узбекистану — «Насафом». Рахунок відкрив Василь Грицук, але наприкінці поєдинку суперники вирівняли становище — 1:1. Тепер на черзі в підопічних Юрія Калитвинцева участь у міжнародному турнірі Winter Cup.

Ще два претенденти на підвищення в класі, «ЛНЗ» і «Карпати», демонструють активність на трансферному ринку. Команда із Черкас поповнила свої лави Віталієм Бойком, Назарієм Ничем, Олександром Насоновим, Іллею Коваленком і Сергієм Шестаковим. Більше не виступатимуть за «ЛНЗ» Андрій Сторчоус та Андрій Ляшенко.

Щодо львів’ян, то вони також підписали двох виконавців із досвідом виступів в елітному дивізіоні — Данила Книша й Тараса Саківа.

А футболісти «Діназу» вже встигли навіть узяти участь у Mеморіалі Олега Mакарова та перемогти в спарингу представника УПЛ, «Колос», — 2:0. Відзначилися Андрій Волошин і Тимофій Каленчук. На перегляді знаходиться квартет потенційних новачків.

Почав готуватися до нових випробувань і «Mеталург». Перший етап підготовки пройде в Запоріжжі. Головний тренер Володимир Mикитин більше не розраховує на Ігоря Левченка та Владислава Борисенка.